Συνάντηση της ΠΦΠΟ με τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης με κύριο θέμα την διαχείριση των αδέσποτων της περιοχής
Μοιραστείτε το

Συνάντηση είχαν η Νίκη Τηλιακού και Φαίη Κομμά, δικηγόρος και μέλος αντίστοιχα της Ομοσπονδίας μας με τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης με κύριο θέμα την διαχείριση των αδέσποτων της περιοχής.

Στην πιο άμεση ανάγκη για όλους τους Δήμους της χώρας, να διατηρούνται τα προγράμματα περίθαλψης και στείρωσης όλο το έτος και να μην διακόπτονται, κυρίως για την μείωση του υπερπληθυσμού, ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντάτος και η Αντιδήμαρχος κ. Στελλάκη (η ίδια συμβιώνει με αρκετές αδέσποτες γάτες και σκύλο που έσωσε από το δρόμο), μας διαβεβαίωσαν πως είναι η βασική τους προτεραιότητα. Μελετώντας μαζί προτάσεις μας, από τα ψηφίσματα για τους Δήμους μας ανακοίνωσαν πως θα καλέσουν τους κτηνιάτρους της περιοχής, προκειμένου να προσφέρουν εθελοντικά στειρώσεις στα αδέσποτα, για τον περιορισμό της αναπαραγωγής, κυρίως στις γάτες που είναι αυτές που υποφέρουν περισσότερο.

Επίσης, από τα ψηφίσματα που μελετήσαμε για τους Δήμους θα εξετάσουν το ενδεχόμενο του επιπλέον τέλους των 0,50 λεπτών, στο διμηνιαίο λογαριασμό της ύδρευσης, για να βοηθηθούν τα ζώα περισσότερο, πέρα από αυτό, ήδη έχει ζητηθεί, να αυξηθεί ο προϋπολογισμός κατά 20.000 ευρώ. Ανάμεσα στα καλά νέα, θα τοποθετηθούν ταΐστρες σε διάφορα σημεία, αναμένουν καινούργιο όχημα περισυλλογής, σκάνερ για ελέγχους microchip, φτιάχνουν και ηλεκτρονικό banner στη σελίδα του Δήμου, με αγγελίες για τις αναδοχές των ζώων, σε συνεργασία με τη Φιλοζωική Παρέμβαση Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Τέλος συμφωνήθηκε η συνεργασία με την Π.Φ.Π.Ο., για τις παρουσιάσεις στα σχολεία, με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, για την ανάπτυξη φιλοζωικής συνείδησης στους μαθητές όλων των βαθμίδων και ημερίδα ενημέρωσης για τους δημότες με θέμα “ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ”.

Ελπίζουμε με την συνάντηση αυτή, η μελλοντική πορεία του Δήμου, να είναι διαφορετική από την μέχρι τώρα.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το