Συνεργασία Δήμων Καλαμάτας – Μεσσήνης για τα αδέσποτα ζώα
Μοιραστείτε το

Συνάντηση εργασίας για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020 στο Δημαρχείο Μεσσήνης, μεταξύ των Αντιδημάρχων Καλαμάτας και Μεσσήνης Γιώργου Φάβα και Τάσου Παπαγεωργίου, παρουσία του Διευθυντή της Δ/νσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας Γιάννη Λιοντήρη.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα του καταφυγίου αδέσποτων ζώων που πρόκειται να λειτουργήσει στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Μεσσήνης από τον νεοσύστατο Διαδημοτικό Σύνδεσμο Διαχείρισης αδέσποτων ζώων των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης.

Σημειώνεται ότι οι δύο Δήμοι έχουν λάβει ήδη τη σχετική απόφαση ένταξης στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», με προϋπολογισμό 740.000 € με ΦΠΑ. Στο πλαίσιο αυτό προχωρούν οι διαδικασίες σύνταξης και υποβολής του φακέλου στο Υπουργείο Εσωτερικών, φάκελος που θα περιέχει την μελέτη εφαρμογής – υλοποίησης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου σχετικά με την ίδρυση του καταφυγίου.

Για τα αποτελέσματα της συνάντησης ενημερώθηκαν και οι Δήμαρχοι Καλαμάτας και Μεσσήνης, Θανάσης Βασιλόπουλος και Γιώργος Αθανασόπουλος αντίστοιχα.

Πηγή : gargalianoionline.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το