Συνεχίζεται το μπαράζ δηλητηριάσεων σε αδέσποτα της Δράμας
Μοιραστείτε το

Οι ασυνείδητοι δεν πτοήθηκαν ούτε από την Πασχαλινή περίοδο ούτε και από την πανδημία.

Επαναλαμβανόμενες δηλητηριάσεις αδέσποτων ζώων στο Παρανέστι, την Αδριανή, την Καλλίφυτο και το Καλαμπάκι καταγράφηκαν μέχρι και τη Δευτέρα 20 Απριλίου καταδεικνύοντας ότι οι αποτρόπαιες αυτές πράξεις όχι μόνο δεν έχουν σταματήσει, αλλά και ούτε μειώθηκαν.

Οι δράστες δεν πτοήθηκαν ούτε από τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας αλλά ούτε και από το πνεύμα της Πασχαλινής περιόδου αφαιρώντας ζωές αδέσποτων ζώων με χρήση δηλητηριώδους δολώματος. «Ειδικότερα, οι εν λόγω δηλητηριάσεις άρχισαν να παρατηρούνται και πάλι από τα μέσα Μαρτίου με τα τελευταία περιστατικά να έχουν καταγραφεί το βράδυ της Δευτέρας 20 Απριλίου στο Καλαμπάκι» εξήγησε στα “Χ” η πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου “Φίλοι των ζώων Δράμας” κ. Δέσποινα Μέγα.

Διευκρίνισε επίσης ότι: “Από τα μέσα Μαρτίου είχαμε στο Παρανέστι έξι δηλητηριάσεις ζώων με υδροκυάνιο. Το ένα από αυτά ευτυχώς καταφέραμε και σώθηκε. Μας ανέφεραν συμπολίτες μας ότι και στην Ανδριανή εξολόθρευσαν σχεδόν όλα τα αδέσποτα, χωρίς όμως να έχουμε περισσότερα στοιχεία διότι δεν καταφέραμε να ενημερωθούμε σχετικά. Χαρακτηριστική ήταν η φράση που χρησιμοποίησαν, «δεν άφησαν αδέσποτο για αδέσποτο μέσα στην Ανδριανή». Την ίδια στιγμή διαπιστώσαμε δηλητηριάσεις στην Καλλίφυτο το Μεγάλο Σάββατο, και τέσσερα περιστατικά δηλητηριάσεων στο Καλαμπάκι το βράδυ της Δευτέρας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι από τις επαναλαμβανόμενες προσπάθειες δηλητηριάσεων που έγιναν ευτυχώς τα δυο από τα τέσσερα ζώα στο Καλαμπάκι κατάφεραν να κρατηθούν στη ζωή.”.

Ειδικά σε ότι αφορά στα ζώα που εντοπίστηκαν δηλητηριασμένα στο Καλαμπάκι, υπήρξε εξαντλητική ταλαιπωρία για τους φιλόζωους εθελοντές οι οποίοι κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για την διάσωσή τους καθώς αναγκάστηκαν να απευθυνθούν αρχικά σε διάφορα φαρμακεία της περιοχής μέχρι να προμηθευτούν και τελικά να χρησιμοποιήσουν τις ενέσεις ατροπίνης.

Οι περιοχές όπου συμβαίνουν κατ’ επανάληψη τέτοιου είδους περιστατικά είναι συγκεκριμένες. Για παράδειγμα, στο Παρανέστι παρουσιάστηκαν δηλητηριάσεις ζώων και τις προηγούμενες χρονιές. Το περίεργο είναι ότι δεν υπήρξε εντοπισμός των δραστών. “Δεν αντιμετωπίζουμε με την δέουσα προσοχή τις δηλητηριάσεις ζώων. Αν οι περιπτώσεις αυτές αφορούσαν δηλητηριάσεις ανθρώπων και όχι ζώων, οι δράστες θα είχαν βρεθεί. Δεν μπορεί να δίνονται χωρίς τον απαραίτητο έλεγχο δηλητήρια και φυτοφάρμακα που προορίζονται για άλλες χρήσεις σε οποιονδήποτε” δήλωσε η πρόεδρος του συλλόγου “Φίλοι των ζώων Δράμας”.

Πηγή : xronikadramas.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το