Συννελήφθει μια γυναίκα στην Daya Nueva για καταστροφή 50 φωλιών προστατευόμενου είδους
Μοιραστείτε το

Το περιστατικό συνέβη στον δήμο Daya Nueva, μια πόλη που βρίσκεται νότια του Αλικάντε στην περιοχή Vega Baja. Ο Isaias βγήκε έξω για να πετάξει τα σκουπίδια όπως κάθε βράδυ και αντιμετώπησε την θλιβερή εικόνα μιας γυναίκας να καταστρέφει 50 φωλιές χελιδονιών με ένα σκουπόξυλο.

Παρά την επιμονή και τις παρατηρήσεις κατά της γυναίκας για τις πράξεις της, δεν σταμάτησε μέχρι που τις κατάστρεψε όλες. Η πράξη αυτή αναφέρθηκε στην Πολιτική Φρουρά του Dolores. Ο Isaias δεν έχασε ούτε ένα λεπτό και κατέγραψε τις εικόνες τις οποίες μοιράστηκε στα κοινωνικά δίκτυα όπου έχουν γίνει viral. Στα ευρήματα που βρέθηκαν υπάρχουν μικρά και σπασμένα αυγά.

Η Πολιτική Φρουρά βρίσκεται στη φάση διερεύνησης των γεγονότων, καθώς η γυναίκα αντιμετωπίζει έγκλημα σύμφωνα με το άρθρο 334 του Οργανικού Νόμου 10/1995, της 23ης Νοεμβρίου, του Ποινικού Κώδικα, το οποίο μπορεί να έχει έως και ποινή φυλάκισης από έξι μήνες έως δύο χρόνια . Δεδομένου ότι το χελιδόνι είναι προστατευόμενο είδος. Επιπλέον, θα υποστεί και δεύτερη ποινή για ανυπακοή, επειδή προφανώς δεν συμμορφώθηκε με τις διατάξεις του κράτους.

Τα χελιδόνια είναι από τους μεγαλύτερους καταναλωτές μύγας και κουνουπιών κατά την περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού , οπότε αν οποιαδήποτε οικογένεια αυτού του πουλιού «φτιάξει φωλιά» στο σπίτι σας, θα είναι ένας καλός τρόπος για αυτά τα έντομα να μην σας ενοχλήσουν. Το χελιδόνι τρώει συνήθως περίπου 60 έντομα την ώρα, περίπου 850 έντομα καθημερινά. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 55 κιλά εντόμων που καταναλώνονται από κάθε χελιδόνι ετησίως.

Η καταστροφή των φωλιών τους δεν είναι μόνο παράνομη, δεδομένου ότι είναι προστατευμένα πουλιά , “αλλά αποτελεί μια πράξη ακραίας σκληρότητας και αδιαφορίας απέναντι σε αυτά τα φανταστικά πουλιά”, λέει ο SEO / BirdLife. Κάθε πολίτης θα μπορούσε να αναφέρει στις αρχές τις περιπτώσεις στις οποίες παρατηρεί ότι κάποιος εμποδίζει την πρόσβαση αυτών των πτηνών, με δίχτυα ή άλλες συσκευές, ή εάν παρατηρήσει ότι κλείνει τις τρύπες εισόδου στους χώρους καταφυγίου ή αναπαραγωγής ή καταστρέφει άμεσα φωλιές, έστω και αν έχουν μικρά μέσα.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πώς να βοηθήσετε τα χελιδόνια και να μάθετε να ζείτε μαζί τους, μεταβείτε στο #MesdelosNidos de SEO / BirdLife.

Πηγή : periodicodealicante.es


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το