Μοιραστείτε το

Επιστολή προς την διοίκηση του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη έστειλε η παράταξη “Σύγχρονος Δήμος” με επικεφαλής την κ. Έλενα Ρουσάκη αναφορικά με την διαχείριση των αδέσποτων ζώων στον δήμο.

‘’Τα τελευταία γεγονότα που κατέληξαν ακόμη και στο θάνατο ενός συμπολίτη μας έχουν αναδείξει το πρόβλημα, το οποίο μεγεθύνεται ακόμη περισσότερο από τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού’’, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση και προσθέτει:

‘’Η παράταξη μας έχει καταθέσει με τη μορφή επιστολής τα εξής ερωτήματα στον δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη με κοινοποίηση προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων:

α) Τι προτίθεστε να κάνετε για την αγέλη των αδέσποτων σκύλων που κινείται στην Πυλαία, στην περιοχή του Ελαιορέματος, αλλά και των υπολοίπων αγελών που έχουν παρατηρηθεί και σε άλλες περιοχές εντός των διοικητικών ορίων του δήμου;

β) Ποιος είναι ο προγραμματισμός του δήμου για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων σε όλες τις δημοτικές ενότητες;

Όπως αναφέρετε και στην επιστολή τα ερωτήματα αυτά σχηματίσθηκαν μετά από την έντονη ανησυχία μεγάλης μερίδας δημοτών της οποίας έγινε αποδέκτης η κ. Ρουσάκη αλλά και μετά από επικοινωνία με δημότες.

Η παράταξη μας είχε επισημάνει την σημαντικότητα εκπόνησης σχεδίου διαχείρισης των αδέσποτων.

Στις 06 Μαρτίου ο “Σύχρονος Δήμος” είχε στείλει επιστολή με κύριο θέμα τον προγραμματισμό δράσεων φροντίδας των αδέσποτων, προς τον Δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη με κοινοποίηση προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, όλους τους αντιδημάρχους και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Στην επιστολή κατατέθηκαν οι εξής ερωτήσεις-προτάσεις:

1. Ποιες ενέργειες έχει πραγματοποιήσει ο δήμος ή προτίθεται να υλοποιήσει , σε όλες τις δημοτικές ενότητες;

  • Θα ξεκινήσει ή έχει υλοποιηθεί κάποιο πρόγραμμα εμβολιασμών και στείρωσης;

2. Ο Δήμος έχει διεκδικήσει και λάβει κάποιο ποσό χρηματοδότησης για το θέμα των αδέσποτων ζώων; Αν ναι σε ποιο ύψος φτάνει το ποσό αυτό και πως προτίθεται να χρησιμοποιήσει τα χρήματα;

  • Σχεδιάζει κάποιου είδους υποδομές προστασίας και φροντίδας τους;- Υπάρχει στον σχεδιασμό κάποιο πρόγραμμα υιοθεσίας αδέσποτων ζώων;

3. Και τέλος. Θα πραγματοποιηθεί κάποια ενημερωτική καμπάνια, για μικρούς και μεγάλους ώστε να μάθουμε να ζούμε μαζί;

Η παράταξη “Σύγχρονος Δήμος” έχει απευθύνει πρόσκληση στην διοίκηση του δήμου, για την πραγματοποίηση έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, με μοναδικό θέμα την διαχείριση των αδέσποτων, πάντα εντός του πλαισίου των μέτρων προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού’’.

Πηγή : karfitsa.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το