Ταϊλάνδη: Αιχμαλωτίζουν μαϊμούδες και τις αναγκάζουν να «δουλεύουν» ακατάπαυστα
Μοιραστείτε το

Τις μετατρέπουν σε «μηχανές» συγκομιδής καρύδας. Αντιδράσεις από αλυσίδες σούπερ μάρκετ και φιλοζωικές οργανώσεις.

Ορισμένα σούπερ μάρκετ έχουν αφαιρέσει από τα ράφια τους νερό και λάδι καρύδας, μετά την αποκάλυψη ότι τα προϊόντα αυτά είχαν φτιαχτεί από κυκλώματα που εκμεταλλεύονται μαϊμούδες.

Τα άτυχα ζώα εντοπίζονται στην άγρια φύση, αιχμαλωτίζονται και εκπαιδεύονται να μαζεύουν έως 1.000 καρύδες την ημέρα, δήλωσε η οργάνωση Peta (People for the Ethical Treatment of Animals – Aνθρωποι για την ηθική μεταχείριση των ζώων).
Ταϊλάνδη: Αιχμαλωτίζουν μαϊμούδες και τις αναγκάζουν να «δουλεύουν»

Η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων ανέφερε ότι οι μακάκοι αντιμετωπίζονται στην Ταϊλάνδη αντιμετωπίζονται σαν «μηχανές συγκομιδής καρύδας».

Σε απάντηση, οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ Waitrose, Ocado, Co-op και Boots δεσμεύτηκαν να σταματήσουν την πώληση ορισμένων αγαθών.

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία Morrisons είπε ότι έχει ήδη αφαιρέσει από τα ράφια τηςπροϊόντα που φτιάχνονται με καρύδες που έχουν συλλεχθεί από μαϊμούδες.

Σύμφωνα με την Peta, έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον οκτώ φάρμες στην Ταϊλάνδη όπου οι μακάκοι αναγκάζονται να συλλέξουν καρύδες για εξαγωγή σε όλο τον κόσμο.

Οι αρσενικοί πίθηκοι μπορούν να μαζέψουν 1.000 καρύδες την ημέρα, αναφέρει η Peta, την ώρα που ο μέσος εργάτης δεν μπορεί να μαζέψει πάνω από 80.

Μάλιστα, ανακαλύφθηκαν και «σχολεία πιθήκων», όπου τα ζώα εκπαιδεύονται να μαζεύουν φρούτα, καθώς και να οδηγούν ποδήλατο ή να παίζουν μπάσκετ για για την ψυχαγωγία των τουριστών.

«Τα ζώα σε αυτές τις εγκαταστάσεις – πολλά από τα οποία αιχμαλωτίζονται παράνομα ως μωρά – εμφάνισαν στερεοτυπική συμπεριφορά ενδεικτική του υπερβολικού στρες», ανακοίνωσε η Peta.

«Οι μαϊμούδες ήταν αλυσοδεμένες σε παλιά ελαστικά ή ήταν φυλακισμένες σε κλουβιά στα οποία χωρούσαν οριακά», πρόσθεσε η οργάνωση. «Μια από αυτές σε ένα αυτοσχέδιο κλουβί, μέσα σε ένα κρεβάτι φορτηγού, φάνηκε να κουνάει αδιάκοπα τα σίδερα του ″κελιού″ της σε μια μάταιη προσπάθεια να ξεφύγει και μια άλλη ούρλιαζε ενώ ήταν δεμένη με σχοινί και προσπαθούσε απεγνωσμένα να ξεφύγει από τον άνθρωπο που την κρατούσε».
Ταϊλάνδη: Αιχμαλωτίζουν μαϊμούδες και τις αναγκάζουν να «δουλεύουν»

Η οργάνωση πληροφορήθηκε επίσης ότι σε όσες μαϊμούδες προσπαθούσαν να δαγκώσουν τα μέλη των κυκλωμάτων τους αφαιρούνταν οι κυνόδοντες για τιμωρία.

«Αυτά τα πολύ έξυπνα ζώα στερούνται ψυχολογικής διέγερσης, συντροφικότητας, ελευθερίας και οτιδήποτε άλλο θα έκανε τη ζωή τους να αξίζει. Κι όλα αυτά ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή καρύδας», δήλωσε η διευθύντρια της Peta, Ελίζα Αλεν.

Πηγή : (με πληροφορίες από BBC) huffingtonpost.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το