Τα ζώα που χάθηκαν στην έκρηξη της Βηρυτού αρχίζουν να επανενώνονται με τους ιδιοκτήτες τους
Μοιραστείτε το

Οι άνθρωποι στο Λίβανο επανενώνονται με τα κατοικίδια ζώα τους μετά την καταστροφική έκρηξη στη Βηρυτό την Τρίτη.

Ένας οργανισμός για την καλή μεταχείριση των ζώων βοηθά να φέρει πίσω τα κατοικίδια ζώα στους ιδιοκτήτες τους μετά από εύρεση και θεραπεία ζώων που επλήγησαν από την έκρηξη, η οποία σκότωσε τουλάχιστον 135 άτομα, τραυματίστηκαν περισσότεροι από 5.000 και άφησε περίπου 300.000 άστεγους.

Ο διευθυντής της μη κερδοσκοπικής ομάδας Animals Lebanon, Jason Mier, δήλωσε ότι το έργο για τη διάσωση τραυματισμένων ζώων και την επανένωση ανθρώπων και κατοικίδιων ζώων πραγματοποιήθηκε για «να κάνει τους ανθρώπους χαρούμενους» σε μια τέτοια «συντριπτική» στιγμή.

Ένα βίντεο δείχνει πως ένας σκύλος περιμένει με έναν εργαζόμενο της Animals Lebanon πριν κουνήσει εκστατικά την ουρά του όταν δύο άντρες – που φαίνεται να είναι ιδιοκτήτες του σκύλου – περνούν μέσα από την πόρτα. Τρέχει στον έναν άντρα που το χαϊδεύει και το ψιθυρίζει καθώς ο σκύλος χοροπηδαει.

Ο κ. Mier είπε: «Ο στόχος τώρα είναι να επανασυνδεθούν οι άνθρώποι με τα χαμένα κατοικίδια ζώα τους, και αυτό λειτουργεί καλά, έχουμε βρει ιδιοκτήτες τουλάχιστον 20 σκύλων και γατών μέχρι στιγμής.»

Η έκρηξη κατέστρεψε το κέντρο, σπάζοντας τα παράθυρά του γραφείου και τραυμάτησε μερικές γάτες από τα σπασμένα γυαλια των παραθύρων.

Άλλα βίντεο δείχνουν τρεις ανθρώπους και σκυλιά να χαιρετούν ο ένας τον άλλον, συμπεριλαμβανομένου ενός σκυλιού που πηδάει στην αγκαλιά μιας γυναίκας, καθώς ένας θεατής φωνάζει: «Ουάου, Ουάου, Ουάου, το κάναμε, το κάναμε, το κάναμε , καταπληκτικό.»

Εξηγώντας ότι αυτή είναι η πιο δύσκολη κατάσταση που αντιμετώπισε ποτέ ο 12χρονος οργανισμός, ο κ. Mier συνέχισε: «Έχουνε επικοινωνήσει μερικές εκατοντάδες φορές μέχρι σήμερα από χθες το βράδυ, είμαστε ο κύριος οργανισμός καλής μεταχείρισης των ζώων στη χώρα.»

Μέχρι σήμερα έχουμε περισσότερους από 40 ανθρώπους που εργάζονται σε ομάδες των δύο ή τριών, και αυτό συνεχίζεται από τις 8 μ.μ. χθες το βράδυ.

«Ο στόχος είναι να συνεχίσουμε, ξέρω ότι κάνουμε κάτι καλό, ξέρω ότι κάνουμε τους ανθρώπους χαρούμενους, αλλά είναι δυσβάσταχτο για όλους».

Δεν είναι σαφές πόσα ζώα τραυματίστηκαν ή χωρίστηκαν από τους ιδιοκτήτες τους κατά την έκρηξη, αλλά οι κάτοικοι της πόλης έχουν δημοσιεύσει στα κοινωνικά μέσα σε μια προσπάθεια να βρουν τα χαμένα κατοικίδια ζώα τους.

Ο κ. Mier συνέχισε: «Συμμετέχουμε σε διεθνείς οργανισμούς, καταρτίσαμε και καταφέραμε να εγκριθεί ο εθνικός νόμος για την καλή διαβίωση των ζώων, εργαζόμαστε σε όλη τη χώρα βοηθώντας όλων των ειδών τα ζώα.»

«Με τη σύνθεση όλων αυτών των πραγμάτων, την οικονομική κρίση, την κατάρρευση της κυβέρνησης… κοροναϊούς, την αυξανόμενη ανεργία και τώρα αυτή την έκρηξη. Αυτή είναι η πιο δύσκολη κατάσταση που είχαμε ποτέ.»

«Απλώς προσπαθούμε να περάσουμε τη μέρα. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι έτοιμοι να βοηθήσουν.»

Οι δωρεές για τα ζώα του Λιβάνου μπορούν να πραγματοποιηθούν στη διεύθυνση http://animalslebanon.org

Μετάφραση : Περικλής Τσιούτσιος
Πηγή : metro.co.uk


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το