Τα χελωνάκια έκαναν την εμφάνισή τους στην παραλία Άμμου
Μοιραστείτε το

Η σποραδική εμφάνιση μεμονωμένων φωλιών θαλάσσιας χελώνας σε διάφορα σημεία της Ελλάδος είναι συνηθισμένη λόγω της εκτεταμένης ακτογραμμής της χώρας

Το βράδυ της περασμένης Κυριακής στην παραλία της Άμμου στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης χελωνάκια έσπασαν τα αυγά τους και έκαναν την εμφάνιση τους. Οι νεοσσοί βγήκαν από την άμμο γύρω στις 11 το βράδυ, και υπολογίζονται πως είναι γύρω στα 50 χελωνάκια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Αγίου Νικολάου επισημαίνει πως η διαχείριση από την πλευρά των παρευρισκομένων ήταν λανθασμένη, καθώς δεν πρέπει να αγγίζονται και να μεταφέρονται οι νεοσσοί στη θάλασσα, γιατί είναι απολύτως αναγκαίο για την επιβίωση τους να φτάσουν εκεί με τις δικές τους δυνάμεις.

Η ΔΑΕΑΝ θα επικοινωνήσει με τα καταστήματα για να δώσει τις απαραίτητες οδηγίες για την διαφύλαξη της διαδικασίας και ίσως τοποθετήσει εθελοντές για επίβλεψη στον χώρο.

Σε 10 περίπου ημέρες θα έχουμε “γεννητούρια” και στην Κιτροπλατεία.

Όπως αναφέρει ο ΑΡΧΕΛΩΝ η σποραδική εμφάνιση μεμονωμένων φωλιών θαλάσσιας χελώνας σε διάφορα σημεία της Ελλάδος είναι συνηθισμένη λόγω της εκτεταμένης ακτογραμμής της χώρας. Κάθε φωλιά μπορεί να είναι σημαντική για τη μελλοντική επιβίωση των θαλάσσιων χελωνών στην κλιματική αλλαγή.

⚠ Διαβάστε τις οδηγίες για την προστασία των παραλιών ωοτοκίας

Παραλία Άμμου 🐢 30/08/2020 🐢 Τα χελωνάκια έσπασαν τα αυγά τους & έκαναν την εμφάνιση τους. ▶ Τα μωρά βγήκαν γύρω στις 23:00 & υπολογίζονται πως είναι γύρω στα 🐢 50 χελωνάκια. ⚠⚠⚠ Θα θέλαμε να επισημάνουμε πως η διαχείριση από την πλευρά των παρευρισκομένων ήταν ❌ λανθασμένη, καθώς ❌ δεν πρέπει να αγγίζονται & να μεταφέρονται οι 🐢 νεοσσοί στη θάλασσα, γιατί είναι 📣 απολύτως αναγκαίο για την επιβίωση τους να φτάσουν εκεί με τις δικές τους δυνάμεις.⚠ Είναι επίσης σημαντικό να μην υπάρχουν κινητά με φλας καθώς το φως τα αποπροσανατολιζει. Σβήστε ή καλύψτε τα φώτα που είναι ορατά από την παραλία.📣🐢⚠ Σε 10 περίπου ημέρες θα έχουμε "γεννητούρια" & στην 📍 Κιτροπλατεία.‼ Διαβάστε προσεκτικά τι προτείνει ο 🐢 ΑΡΧΕΛΩΝ-Archelon, the Sea Turtle Protection Society of Greece για την ✅ σωστή διαχείριση των παραλιών ωοτοκίας για να είμαστε όλοι ενήμεροι ➡➡ https://bit.ly/2Dc6zNw💬 Η ΔΑΕΑΝ θα επικοινωνήσει με τα καταστήματα για να δώσει τις απαραίτητες οδηγίες για την διαφύλαξη της διαδικασίας & ίσως τοποθετήσει εθελοντές για επίβλεψη στον χώρο.~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~🇬🇧🇬🇧🇬🇧Ammos Beach 🐢 30/08/2020 🐢 The tortoises broke their eggs & made their appearance. ▶ The babies came out around 23:00 and are estimated to be around 🐢 50 turtles. ⚠⚠⚠ We would like to point out that the handling on the part of the bystanders was ❌ incorrect, as 🐢 the chicks ❌ should not be touched and transported to the sea because it is 📣 absolutely necessary for their survival to get there with their own forces.⚠ It is also important that there are no flash mobiles as the light disorients them. Turn off or cover the lights visible from the beach.📣🐢⚠ In about 10 days we will have turtles and the beach of 📍 Kitroplatia.‼ Read carefully what 🐢 Archelon, the Sea Turtle Protection Society of Greece proposes for ✅ the proper handling of nesting beaches to keep everyone informed➡➡ https://bit.ly/2YOOHQi💬 DAEAN will contact the stores to give the necessary instructions to safeguard the process and perhaps place volunteers for supervision in the area.

Gepostet von ΔΑΕΑΝ – Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Αγίου Νικολάου am Montag, 31. August 2020

Ίχνη και πιθανή φωλιά στην άμμο

Αν στην παραλία δεν υπάρχουν ανθρώπινες δραστηριότητες που συνιστούν απειλές για την πιθανή φωλιά, δεν χρειάζεται να ληφθεί κάποιο μέτρο. Απλά αποφεύγουμε να τοποθετήσουμε ομπρέλα και ξαπλώστρα κοντά στο σημείο αυτό.

Αν στην παραλία υπάρχουν ανθρώπινες δραστηριότητες που είναι απειλές για την πιθανή φωλιά (δηλαδή λειτουργούν μαγαζιά, υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες ) χρειάζεται η ενημέρωση της οικείας Λιμενικής αρχής πριν ληφθούν οποιαδήποτε μέτρα προστασίας (π.χ. ενημέρωση ανθρώπων, περίφραξη χώρου πέριξ της πιθανής φωλιάς, απομάκρυνση ομπρέλας, σβήσιμο φώτων για τα χελωνάκια).

Χελωνάκια στην παραλία

Δεν πρέπει να αγγίζει ή να μεταφέρει κανείς τους νεοσσούς στη θάλασσα γιατί είναι απολύτως αναγκαίο για την επιβίωση τους να φτάσουν στη θάλασσα με τις δικές τους δυνάμεις. Αν δείτε χελωνάκια να βγαίνουν από φωλιά ημέρα, ανοίξτε ένα διάδρομο στην άμμο και προστατέψτε τα από τον ήλιο, σκιάζοντάς τα, μέχρι να μπουν στην θάλασσα! Και σ’ αυτή την περίπτωση χρειάζεται η ενημέρωση της οικείας Λιμενικής αρχής πριν ληφθούν οποιαδήποτε μέτρα προστασίας (π.χ. ενημέρωση ανθρώπων, σκίαση χώρου πέριξ της φωλιάς, απομάκρυνση ομπρέλας, σβήσιμο φώτων για τα χελωνάκια).

Πηγή: flashnews.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το