Τεχνική Heimlich για το σκύλο
Μοιραστείτε το

Ο σκύλος σας καταπινει ένα κόκαλο και αρχίζει να πνιγεται. Ο ελιγμός Heimlich λειτουργεί σε σκύλους και μπορείτε να αναλάβετε δράση για να σώσετε το ζώο σας!

Βεβαιωθείτε ότι το σκυλί σας πνίγεται πραγματικά. Τα σκυλιά τρώνε παράξενα πράγματα όλη την ώρα και καθονται πράγματα στο λαιμό τους. Συνήθως με κάποιο βήχα μπορούν απο μόνα τους να βγάλουν το αντικείμενο. Εάν ο σκύλος σας μπορεί να βήξει αποτελεσματικά, αφήστε τον μόνο του και αφήστε τον να κάνει τη δουλειά του. Όταν χτυπάει ό,τι τον ενοχλούσε, δώστε του ένα καθησυχαστικό χτύπημα στο κεφάλι.

Εάν ο σκύλος σας δεν βήχει, αλλά αντίθετα τεντώνει το πρόσωπο, το λαιμό του και γενικά ενεργεί πανικοβλημένος, μπορεί να χρειαστεί κάποια βοήθεια για να βγάλει ό,τι έχει κολλήσει στο λαιμό.

Ελέγξτε το στόμα. Κοιτάξτε μέσα στο στόμα του σκύλου σας για την απόφραξη. Εάν μπορείτε να το δείτε, προσπαθήστε να το τραβήξετε με τα δάχτυλά σας. Μην συγχέετε τα μικρά οστά στο λαιμό ενός σκύλου για το ξένο αντικείμενο. Αν τραβήξετε αυτά θα τραυματίσετε το σκυλί σας.

Ελιγμός Doggy Heimlich. Τα πίσω χτυπήματα δεν λειτούργησαν ώρα να ξεκινήσετε Heimlich.

  1. Σταθείτε πίσω από το σκυλί σας και πιάστε τον γύρω από τη μέση.
  2. Τοποθετήστε τη γροθιά σας ακριβώς κάτω από το θώρακα και δώστε πέντε γρήγορες ωθησεις.
  3. Πάρτε το σκυλί σας στον κτηνίατρο, ακόμη και αν βγαλετε το αντικείμενο. Θα πρέπει να εξεταστεί για να δειτε εάν υπαρχουν εσωτερικοί τραυματισμοί.

Εναλλακτικές Θεραπείες σε ζωά


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το