Τζιτζικώστας για καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ
Μοιραστείτε το

Καμιά έκπτωση σε ζητήματα δημόσιας υγείας

Συνάντηση για το θέμα της καύσης απορριμμάτων RDF/SRF από το εργοστάσιο του ΤΙΤΑΝ στη δυτική Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με τον Δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη και την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε: «Από την εμπειρία μου όλα αυτά τα χρόνια θεωρώ ότι οποιαδήποτε επένδυση ή έργο γίνεται, πρέπει να έχει τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από το διάλογο. Τέτοια διαβούλευση όμως δεν έγινε ποτέ την τελευταία δεκαετία, ούτε με τους πολίτες, ούτε με το Δήμο, ούτε με την Περιφέρεια, από τους οποίους δεν ζητήθηκε καν η γνώμη. Μέσα από μια τέτοια συνεργασία θα φωτιστούν τα επιχειρήματα και θα ακουστούν οι προβληματισμοί, οι αντιρρήσεις και οι αγωνίες των πολιτών. Η Κυβέρνηση, προτού πάρει την τελική της απόφαση, οφείλει να αφουγκραστεί και να λάβει υπόψη της όλα τα δεδομένα. Η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια, δεν κάνει καμιά απολύτως έκπτωση σε ζητήματα δημόσιας υγείας και προστασίας των πολιτών. Το ίδιο θα κάνει και τώρα».

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης επισήμανε: «Συζητήσαμε και πάλι με τον Περιφερειάρχη για το ζήτημα της καύσης RDF/SRF από το εργοστάσιο του ΤΙΤΑΝ και για τις ανησυχίες των πολιτών. Η τοπική κοινωνία και ο Δήμος εδώ και δέκα χρόνια αντιτίθενται στην προοπτική αυτή. Ενημερώσαμε μαζί με τον Περιφερειάρχη στην πρόσφατη κοινή μας σύσκεψη τον ίδιο τον Πρωθυπουργό για το ζήτημα. Δεσμεύτηκε ότι θα ασχοληθεί προσωπικά, μελετώντας το υπόμνημα των αντιρρήσεών μας. Περιμένουμε ως Δήμος τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης».
σχόλια

Πηγή : thestival.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το