Τι είναι η LuvMi
Μοιραστείτε το

Σήμερα ανακάλυψα μια πολύ ενδιαφέρουσα και πολλά υποσχόμενη προσπάθεια μιας ομάδας. Σκεφτηκα λοιπόν να σας την παρουσιάσω ελπίζοντας πως αρκετοί θα ενωθούν με την υπάρχουσα ομάδα και έτσι θα εξαπλωθεί αυτή η προσπάθεια.

Πρόκειται για το LuvMi, που όπως λένε οι ίδιοι είναι οι μεσάζοντες, οι διεκπεραιωτές, είμαστε κατά κάποιο τρόπο οι “προξενήτρες” αφού βοηθάμε σκυλιά και ανθρώπους να βρουν την αληθινή αγάπη.

Αλλά ας δούμε τι ακριβώς είναι αυτό το LuvMi.

“Η LuvMi είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που δημιουργήθηκε με σκοπό να βρει σπίτια σε όσο το δυνατόν περισσότερα από τα εκατοντάδες σκυλιά που ζουν στα καταφύγια της Αθήνας, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αγαπηθούν. Πρώτα παρέχουμε στα σκυλιά αυτά την κατάλληλη προετοιμασία και ύστερα τα φέρνουμε σε επαφή με ανθρώπους που σίγουρα δεν θα έπαιρναν ποτέ την απόφαση να πάνε σε ένα καταφύγιο και κατά πάσα πιθανότητα θα αγόραζαν σκύλο αντί να υιοθετήσουν.

Δίνουμε λοιπόν σε αυτούς τους ανθρώπους την ευκαιρία να έρθουν στα events μας, να γνωρίσουν τα υπέροχα σκυλιά μας σε ένα φιλικό και χαλαρό περιβάλλον, να τα αγαπησουν και να τα υιοθετήσουν.Έτσι, πετυχαίνουμε το σκοπό μας και, παράλληλα, βοηθάμε να καταρριφθούν όλες οι υπάρχουσες προκαταλήψεις γύρω από τα σκυλιά αυτά, που ζουν ζωές που δεν διάλεξαν τα ίδια στα διάφορα καταφύγια.”

Και βέβαια για να υιοθετηθεί κάποιο σκυλί μέσω της LuvMi υπάρχει μια διαδικασία, την οποία βρήσκω καθόλα απαραίτητη και λογική.

  1. Αναζητούμε κατάλληλα σκυλιά στα καταφύγια της Αθήνας και τα ιεραρχουμε
  2. Παρέχουμε ιατρική φροντίδα και ψυχολογική υποστήριξη στα σκυλιά όταν χρειάζεται, χρησιμοποιώντας κλασικές καθώς και ομοιοπαθητικές θεραπείες
  3. Εκπαίδευση των σκύλων από την ομάδα των θετικών εκπαιδευτών μας
  4. Κοινωνικοποίηση των σκύλων με τη βοήθεια των εθελοντών μας
  5. Μπάνιο και καλλωπισμός πριν το μεγάλο event
  6. Έκθεση των σκύλων προς υιοθεσία σε έναν ειδικά διαμορφωμένο, εύκολα προσβάσιμο χώρο για 3 ημέρες
  7. Με την εκδήλωση ενδιαφέροντος, γίνεται έλεγχος του χώρου στον οποίο θα πάει ο σκύλος εντός 24 ωρών
  8. Οι νέοι κηδεμόνες παρακολουθούν 2 δωρεάν σεμινάρια από τους θετικούς εκπαιδευτές μας γιά 2 διαδοχικές μέρες
  9. Υπογραφή δεσμευτικού νομικού συμβολαίου υιοθεσίας από την ανάδοχη οικογένεια
  10. Διατηρούμε επαφή με τα σκυλιά μας με κατ’ οίκον επισκέψεις, μιά φορά το δίμηνο κατά τον πρώτο χρόνο και στη συνέχεια μια φορά ετησίως”

Η LuvMi συνεργάζεται ήδη με 2 καταφύγια στην Αθήνα και τα πρώτα τυχερά σκυλάκια ετοιμάζονται για το πρώτο event και εύχομε όλα τους να βρούνε ένα καλό σπιτικό και να έχουν μια υπέροχη ζωή.

Για όσους εθελοντές θέλουν να βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια, μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα, δηλώνοντας την επιθυμία τους και να επιλέξουν τον τομέα που μπορούν να προσφέρουν. Ενδεικτικά η LuvMi αναφέρει :

“Αγαπάτε τα σκυλιά; Έχουμε πάντα ανάγκη από εθελοντές όλων των ηλικιών, που επιθυμούν να προσφέρουν και θέλουν να αλλάξουν τις ζωές των σκυλιών που βρίσκονται ξεχασμένα στα καταφύγια. Χρειαζόμαστε φιλικούς, ζεστούς και κοινωνικούς ανθρώπους για να δουλέψουν με τα σκυλιά μας στα καταφύγια αλλά και κατά τη διάρκεια των events μας.

Βόλτα / Παιχνίδι

Ελάτε στα καταφύγια που έχουμε αναλάβει, αγαπήστε τα σκυλιά μας και κάντε τα να αισθανθούν ζεστασιά και φροντίδα! Οι βόλτες και το παιχνίδι δεν τους παρέχουν μόνο την απαραίτητη άσκηση και ψυχαγωγία, αλλά συγχρόνως τα εξοικειώνουν με πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους και τα προετοιμάζουν για υιοθεσία.

Φωτογραφία

Περάστε λίγο χρόνο με τα σκυλιά μας και βγάλτε φωτογραφίες που θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στην ιστοσελίδα μας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ενταχθείτε στην μικρή ομάδα των ερασιτεχνών φωτογράφων μας και φωτογραφίστε τα σκυλιά μας όταν τα βρίσκουμε στα καταφύγια, κατά την διάρκεια των events μας, αλλά και μετά την υιοθεσία τους. Βοηθήστε μας να καταγράψουμε και να μοιραστούμε την ιστορία τους.

Events

Έχουμε έναν μακρύ κατάλογο απο events μέσα στον χρόνο, και χρειαζόμαστε εθελοντές για κάθε στάδιο αυτών των events: Από τις δημόσιες σχέσεις και το μάρκετινγκ, την προετοιμασία, την παραγωγή και το στήσιμο, μέχρι τους ελέγχους στα σπίτια των αναδόχων, την φροντίδα των σκυλιών καθ’ όλη τη διάρκεια του event και το φιλικό καλωσόρισμα των επισκεπτών στην υποδοχή.”

Φυσικά όσοι θέλουν μπορούν να κάνουν μια δωρεά για να ενισχύσουν αυτήν την προσπάθεια που χρειάζεται τη δική σας υποστήριξη για να μπορέσει να κάνει τα όνειρα όλο και περισσότερων σκυλιών πραγματικότητα, για να μπορέσει να πείσει όλο και περισσότερους ανθρώπους να υιοθετήσουν αντί να αγοράσουν. Η προσφορά σας είναι ζωτικής σημασίας στη προσπάθειά μας να αλλάξουμε τη ζωή αυτών των σκυλιών. Το δώρο σας σήμερα – όποιο ποσό κι αν επιλέξετε να δώσετε – θα μας βοηθήσει να προετοιμάσουμε ακόμα περισσότερα σκυλιά για υιοθεσία και να τα σώσουμε για πάντα από τα κλουβιά.

Και φυσικά επειδή “η LuvMi είναι μια αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση και στηριζόμαστε στον ζήλο των συνεργατών μας και στην προσφορά εθελοντών και ιδιωτών. Για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας, διασφαλίζοντας απόλυτη διαφάνεια και αξιοπιστία, προσκαλούμε κάθε κοινωνικά υπεύθυνη εταιρεία που θέλει να γίνει χορηγός σε ένα από τα events μας και να υποστηρίξει το έργο μας, να επικοινωνήσει μαζί μας. Επίσης, αν έχετε ή δουλεύετε σε μια εταιρεία που ενδιαφέρεται να προσφέρει χρόνο, προϊόντα ή υπηρεσίες στην οργάνωσή μας, θα θέλαμε να σας ακούσουμε.”

Για όσους σκέφτονται να αποκτήσουν έναν τετράποδο φίλο και έχουν απορίες, όλες θα λυθούν πατώντας εδώ.

Εύχομε στην LuvMi και την ομάδα της ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ και περιμένουμε το πρώτο event της το φθινόπωρο.

LuvMi ιστοσελίδα
LuvMi facebook
LuvMi instagram

Περικλής Τσιούτσιος


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το