Τι κάνω αν κάποιος απειλήσει ότι θα βάλει φόλα ή ότι θα σκοτώσει ζώα;
Μοιραστείτε το

Τι μπορούμε να κάνουμε εάν κάποιος μας απειλήσει πώς θα ρίξει φόλα, είτε αυτή η απειλή είναι προσωπικά σε εμάς είτε απειλήσει γενικά τη γειτονιά πως θα ρίξει φόλα;

Το βίντεο που ακολουθεί περιλαμβάνει τις νομικές κινήσεις που μπορούμε να κάνουμε ως πολίτες, ώστε να προστατεύσουμε το ζωάκι μας, αλλά και τα ζωάκια της γειτονιάς μας.

Αν ακούσουμε κάποιον να απειλεί εμάς προσωπικά ή γενικά τη γειτονιά πως θα ρίξει φόλα, τότε ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα:

ΒΗΜΑ 1:

Καλούμε αστυνομία για να αποκομίσουμε τα προσωπικά στοιχεία του δράστη.

Ως πολίτες δεν έχουμε το δικαίωμα να ζητήσουμε τα στοιχεία του δράστη (ονοματεπώνυμο και διεύθυνση), μπορούμε όμως να καλέσουμε αστυνομία στον τόπο, η οποία έχει το δικαίωμα να ζητήσει τα στοιχεία του δράστη και να μας τα δώσει, ώστε να συνεχίσουμε την καταγγελία μας. Στην περίπτωση που ο άνθρωπος που μας απείλησε απομακρυνθεί, μπορούμε να τον ακολουθήσουμε ως την οικία του και από εκεί να τηλεφωνήσουμε στην αστυνομία.

ΒΗΜΑ 2:

Κάνουμε επώνυμη καταγγελία στον εισαγγελέα με τουλάχιστον έναν ακόμα μάρτυρα.

Πηγαίνουμε στον εισαγγελέα με έναν (ή παραπάνω μάρτυρες), ο οποίος θα επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μας. Εκεί καταγγέλλουμε αυτό που ακριβώς ακούσαμε από τον άνθρωπο που απείλησε πως θα ρίξει φόλα και δίνοντας στα στοιχεία του τα οποία αποκομίσαμε από την αστυνομία στο Βήμα 1. Ο μάρτυρας επιβεβαιώνει τα λεγόμενά μας.

ΒΗΜΑ 3 (δεν γίνεται από εμάς, αλλά από το Α.Τ):

Θα κληθεί ο δράστης από το τοπικό Α.Τ. όπου θα ενημερωθεί ότι θα είναι υπεύθυνος για όποιον θάνατο ζώου από φόλα στην γειτονιά.

Ο εισαγγελέας δίνει εντολή στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, της περιοχής που διαμένει ο άνθρωπος που εξέφρασε την απειλή να τον καλέσουν στο συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα. Εκεί τον ενημερώνουν πως όποιο ζώο βρεθεί νεκρό από φόλα, είτε δεσποζόμενο είτε αδέσποτο, στη γειτονιά θα θεωρηθεί εκείνος υπεύθυνος και θα έχει τις κυρώσεις του νόμου.

Οι κυρώσεις του νόμου για θανάτωση ζώου είναι 35.000 ευρώ πρόστιμο και 1,5 έτος φυλάκιση. Αυτό αρκεί για να κόψει τη φόρα σε όποιον επιτήδειο δηλώσει δημόσια ότι θα ρίξει φόλα.

Με αυτά τα βήματα κατωχυρωνόμαστε και είμαστε απόλυτα νόμιμοι, ώστε να προστατεύσουμε τα δικά μας ζωάκια, αλλά και τα υπόλοιπα της γειτονιάς μας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Δεν το αναφέρω στο βίντεο, αλλά ισχύει ακριβώς η ίδια διαδικασία αν κάποιος απειλήσει ότι θα σκοτώσει ζώο (ή ζώα) γενικά και όχι συγκεκριμένα με φόλα. Είναι ακριβώς ίδια περίπτωση και ακριβώς ίδια διαδικασία.

➤ Οι σελίδες της Αστυνομίας Ζώων
Facebook
Instagram

Πηγή : panagiotismilas.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το