Τι κρύβεται πίσω από την ύποπτη διασπορά ψευδών ειδήσεων
Μοιραστείτε το

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΦΠΟ

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΠΤΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΡΙ ΔΗΘΕΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ?

Η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία -ΠΦΠΟ παρακολουθεί το όργιο φημών των τελευταίων ημερών που κατακλύζουν το διαδίκτυο σχετικά με ένα δήθεν νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς , που πρόκειται μάλιστα να ψηφιστεί τον Αύγουστο .

Η ΠΦΠΟ ευρισκόμενη σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο Εσωτερικών και τον Υφυπουργό κ. Θ. Λιβάνιο κατηγορηματικά διαψεύδει τις ύποπτες αυτές φήμες αφού γνωρίζει , ότι κανένα νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς σε αντικατάσταση του 4039/12 δεν υπάρχει ακόμη.

Οι φήμες αυτές εκπορεύονται από άτομα και ψευτοφορείς επικίνδυνους για τα ζώα, συντροφιάς και μη, που περίτρανα το έχουν δυστυχώς αποδείξει στο παρελθόν και εσχάτως σηκώνουν κεφάλι και πάλι.

Το διακινούμενο ως δήθεν νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί είναι του έκτρωμα του τέως αναπληρωτή Υπουργού ΥΠΑΑΤ Γ. Τσιρώνη ,που αποσύρθηκε οριστικά από την τοτε Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τελεσίδικα από την συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης.

Πριν λίγες ημέρες τέθηκε σε διαβούλευση ένα νομοσχέδιο του κ. Βορίδη Υπουργού ΥΠΑΑΤ, στο οποίο επαναφερόταν στο άρθρο 8 η πρόταση Τσιρώνη και ψευτοφορέων για χώρους εξορίας των ζώων στα όρη, τα λαγκάδια και σε βραχώδεις περιοχές.

Κάτω και πάλι από την καθολική σχεδόν αντίδραση της φιλοζωικής κοινότητας, πλην ελαχίστων επικίνδυνων για τα ζώα και γραφικών προσώπων, το άρθρο 8 ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ, δεν κατέβηκε καν προς συζήτηση στη Βουλή.

Όντας η φωνή αυτών των πλασμάτων που δεν έχουν την ανθρώπινη φωνή για να μιλήσουν για τα όσα δεινά τους επιφυλάσσει το είδος μας, από την αφαίρεση της ζωής τους μέχρι και τον βασανισμό τους εν ζωή, δηλώνουμε, ότι δεν θα επιτρέψουμε σχέδια, από όπου κι αν προέρχονται, που θα είναι εις βάρος τους.

Καλούμε το Υπουργείο Εσωτερικών να επισπεύσει την εκπόνηση ενός νόμου σύγχρονου, πραγματικής προστασίας των ζώων και όχι των διαφόρων κυκλωμάτων, που θα έχει όραμα μια άλλη Ελλάδα για τα ζώα συντροφιάς.

Ο Πρωθυπουργός προεκλογικά είχε υποσχεθε , ότι σε 6 μήνες από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από το κόμμα του θα είχαμε νέο νόμο.

Έχει πλέον περάσει περισσότερο από ένας χρόνος και ακόμη δεν υπάρχει κάτι.

Κάθε καθυστέρηση αυξάνει τον κίνδυνο επιδείνωσης της αθλιότητας των αδέσποτων ζώων.

Η ΠΦΠΟ έχει επεξεργαστεί μια πλήρη νομοθετική πρόταση, με πολλές τομές στην λιμνάζουσα και πυορροούσα πλέον θέση των ζώων και αυτές τις ημέρες θα την καταθέσει στο ΥΠΕΣ.

Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι με την κατάθεση αυτή των προτάσεών μας, θα αρχίσει επιτέλους να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την απόκτηση ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου για τα ζώα συντροφιάς των ιπποειδών συμπεριλαμβανομένων, που ιδίως θα επιφέρει την λύση ενός προβλήματος που διαρκεί πάρα πολλές δεκαετίες και όχι μόνο δεν επιλύεται αλλά χειροτερεύει.

ΟΧΙ ΆΛΛΗ ΚΑΘΥΣΤΈΡΗΣΗ ΟΧΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΘΗ

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το