Τολμάει κανείς να ψηφίσει αυτόν τον νόμο για τα ζώα;
Μοιραστείτε το

Η ιστορία του δύσμοιρου σκύλου από τα Χανιά ίσως πρέπει να γίνει η αφορμή για να το ξανασκεφτούν οι νομοθέτες.

Αν δεν υπήρχε η δίκη της Χρυσής Αυγής να συγκεντρώνει τις τελευταίες μέρες πάνω της εντελώς αναμενόμενα όλα τα φώτα δημοσιότητας, είναι δεδομένο πως η κτηνωδία που έλαβε πρόσφατα χώρα στα Χανιά με θύμα ένα άμοιρο σκυλάκι, που είχε την δυστυχία να πέσει στα χέρια ενός τύπου που δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί άνθρωπος, θα είχε προκαλέσει το πανελλαδικό σοκ που της αντιστοιχεί.

Πραγματικά άλλωστε, είναι να ανατριχιάζεις με το πόση κτηνωδία μπορεί να χωρέσει μέσα σε ένα ανθρώπινο μυαλό.

Ο λόγος για την υπόθεση του 55χρονου άντρα που βασάνισε τον σκύλο του στις 5 Οκτωβρίου, κάνοντας του ευνουχισμό με τανάλια! Το κακόμοιρο σκυλάκι βρέθηκε (και ευτυχώς, γλύτωσε η ζωή του) από κάποιους ανθρώπους που άκουσαν τις κραυγές του. Για τις επόμενες μέρες, ο άντρας βρέθηκε να καταζητείται από την αστυνομία και τελικά, όταν πέρασε το χρονικό όριο του αυτόφωρου, εμφανίστηκε σαν κύριος στο αστυνομικό τμήμα, ομολόγησε τη βάναυση πράξη του και αφού του επιβλήθηκε ένα πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ, στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Το γεγονός βέβαια ότι πλέον αυτός ο τύπος κυκλοφορεί ελεύθερος βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με την εγκληματικότητα που χαρακτηρίζει την πράξη του. Φυσικά, θα δικαστεί και οι φιλοζωικές οργανώσεις της Κρήτης ήδη πιέζουν προκειμένου να μην καταδικαστεί με κάποια ανασταλτική ποινή. Δύσκολα βέβαια θα συμβεί κάτι τέτοιο. Άλλωστε, δεν βασάνισε άνθρωπο, ο σκύλος που παραλίγο να χάσει τη ζωή του στα χέρια του είναι απλά ένα ζώο και οι ζωές των ζώων δεν έχουν την ίδια βαρύτητα με αυτές των ανθρώπων.

Τουλάχιστον, αυτό προβλέπει ο νόμος.

Τολμάει κανείς να ψηφίσει αυτόν τον νόμο για τα ζώα;

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως άνθρωποι με σαδιστικά άρρωστα μυαλά όπως αυτός μπορούν πανεύκολα να συνεχίσουν να βγάζουν το άχτι τους πάνω σε ζώα και να πληρώνουν απλά ένα πρόστιμο. Ουσιαστικά αυτό σημαίνει η ποινή φυλάκισης με αναστολή, πως δηλαδή αφήνονται άμεσα ελεύθεροι με τον όρο «να μην το ξανακάνουν» όσο διαρκεί η ποινή τους. Μεγάλη τιμωρία για κάποιον που δεν έχει κανένα δισταγμό να βασανίσει και να αφήσει ετοιμοθάνατο ένα σκυλί.

Είναι τόσο μεγάλη η αγανάκτηση που δημιουργείται από αυτό το συμπέρασμα που ίσως η ιστορία του δύσμοιρου σκυλιού από τα Χανιά να είναι η αφορμή για να το ξανασκεφτεί το ποινικό σύστημα. Ίσως ο νόμος αναφορικά με τη δολοφονία και τον βασανισμό ζώου να μην πρέπει να ορίζει τις συγκεκριμένες πράξεις ως πλημμελήματα αλλά ως κακουργήματα, όπως ισχύει και για την δολοφονία ανθρώπου από άνθρωπο. Άραγε μάγκες όπως ο συγκεκριμένος που ειδικά στην επαρχία βγάζουν κάθε τρεις και λίγο το άχτι τους πάνω σε ζώα θα συνεχίσουν να το κάνουν αν ξέρουν πως θα τιμωρηθούν το ίδιο με το να σκοτώσουν έναν άνθρωπο;

Στην τελική άλλωστε, οι άνθρωποι έχουν μεταξύ τους και κώδικες συμπεριφοράς, κώδικες επικοινωνίας. Από έναν επίδοξο δολοφόνο ένας άνθρωπος μπορεί να την γλυτώσει γιατί γνωρίζει τον κίνδυνο. Τα ζώα ωστόσο είναι αθώα μπροστά στην ανθρώπινη αρρώστια, είναι έρμαια τέτοιων διαθέσεων και σε κάθε περίπτωση, δεν αξίζουν ποτέ των ποτών μια τέτοια συμπεριφορά. Ίσως αυτή η ανατριχιαστική ιστορία από τα Χανιά να πρέπει να μας κάνει να το συνειδητοποιήσουμε: ας μην αφήνουμε τα ζώα απροστάτευτα μπροστά στο χειρότερο είδος του ζωικού βασιλείου…

Πηγή : menshouse.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το