Τουλάχιστον 14 τόνοι μικροπλαστικών στον βυθό των ωκεανών
Μοιραστείτε το

Τι δείχνει νεότερη έρευνα

Η ανάλυση των ιζημάτων από τους ωκεανούς δείχνει πως μπορεί να υπάρχει πάνω από 30 φορές περισσότερο πλαστικό στον βυθό των ωκεανών από όσο στην επιφάνεια

Τουλάχιστον 14 τόνοι πλαστικών, με διάμετρο το καθένα μικρότερο από 5 χιλιοστά βρίσκονται στον βυθό των ωκεανών της Γης, είναι η εκτίμηση μιας ένας έρευνας.

Η ανάλυση των ιζημάτων από τους ωκεανούς δείχνει πως μπορεί να υπάρχει πάνω από 30 φορές περισσότερο πλαστικό στον βυθό των ωκεανών από αυτό που επιπλέει στην επιφάνεια.

Η κρατική επιστημονική υπηρεσία της Αυστραλίας συγκέντρωσε και ανάλυσε δείγματα από τον βυθό του ωκεανού σε 6 διαφορετικά σημεία περίπου 300 χιλιόμετρα από τις νότιες ακτές της χώρας.

Οι ερευνητές εξέτασαν 51 δείγματα και βρήκαν πως κάθε ίζημα, αν αφαιρούσες το βάρος του νερού, περιείχε 1,26 κομμάτια μικροπλαστικού ανά γραμμάριο. Τα μικροπλαστικά, δηλαδή πλαστικά με διάμετρο το πολύ πέντε χιλιοστά, προέρχονται συνήθως από μεγαλύτερα κομμάτια πλαστικού που διασπάστηκαν. Τα συγκεκριμένα δείγματα βρέθηκαν σε βάθη ωκεανού από 1.655 έως 3.016 μέτρα.

Η Denise Hardesty, επικεφαλής επιστήμονας που συμμετείχε στη συγγραφή της έρευνας που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Frontiers in Marine Science δήλωσε στον Guardian πως το να βρεις μικροπλαστικά σε ένα τόσο απομονωμένο μέρος και σε τέτοιο βάθος δείχνει το πόσο διαδεδομένο είναι το πλαστικό. «Αυτό ίσως θα έπρεπε να μας κάνει να σκεφτούμε τον αντίκτυπο που έχουν οι καταναλωτικές μας συνήθεις στον πλανήτη».

Απόδοση από Guardian
Πηγή : athensvoice.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το