Το HILTON ΑΘΗΝΩΝ, η πρώτη επιτυχία του Cage-free Greece
Μοιραστείτε το

To Hilton Αθηνών είναι το πρώτη μεγάλο ξενοδοχείο στην Ελλάδα που, κατόπιν συνάντησης με το Cage-free Greece τον Οκτώβριο του 2018, ανακοίνωσε cage- free πολιτική, δηλαδή δέσμευση να προμηθεύεται αυγά και προϊόντα αυγού αποκλειστικά από συστήματα εκτροφής χωρίς κλουβιά.

Η δέσμευση του Hilton Αθηνών για cage-free αυγά εντάσσεται στη πολιτική της Hilton για Υπεύθυνη Προμήθεια (Responsible Sourcing Policy), η οποία είναι βασικός άξονας της στρατηγικής Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης της και απαντάει στην επιθυμία της κοινωνίας να λαμβάνονται υπόψιν στις επιλογές των εταιρειών, η ευζωία των ζώων και το περιβάλλον.

Ολόκληρη η δέσμευση του Hilton Αθηνών

«Στο πλαίσιο της δέσμευσης της Hilton για τη σωστή μεταχείριση των ζώων και την υψηλή ποιότητα προϊόντων, το Hilton Αθηνών έχει επιτύχει το στόχο του να προμηθεύεται το σύνολο των φρέσκων αυγών και υποπροϊόντων αυγού αποκλειστικά από συστήματα εκτροφής χωρίς κλωβοστοιχίες, τα κοινώς ονομαζόμενα αυγά αχυρώνα, και παραμένει πιστό στη δέσμευσή του να διατηρεί αυτά τα ποιοτικά πρότυπα για τους πελάτες του»

Με πολιτική cage-free ήδη σε ισχύ από το 2018, To Hilton Αθηνών βρέθηκε σε προνομιακή θέση όταν η Hilton International βρέθηκε αντιμέτωπη, το 2019, με δημόσια εκστρατεία 63 οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και το Cage-free Greece, στη συνεχεία της οποίας δεσμεύτηκε να ολοκληρώσει τη μετάβαση της σε cage-free Εταιρεία μέχρι το 2025, σε όλα της τα ξενοδοχεία και τις ξεχωριστές επωνυμίες της παντού στον κόσμο και να δίνει τακτική ενημέρωση για την πρόοδο των διαδικασιών μετάβασης.

Το ζήτημα

Τα περισσότερα αυγά στις αλυσίδες εφοδιασμού προέρχονται από συστήματα εκτροφής σε κλουβιά. Οι συνθήκες εκτροφής είναι τόσο κακές που καταργείται η έννοια της ευζωίας. Οι όρνιθες ζουν στοιβαγμένες σε μικρά, βρόμικα κλουβιά, ποδοπατώντας και ραμφίζοντας η μια την άλλη. Τα πόδια τους και τα φτερά τους μαγκώνονται στα σύρματα, με αποτέλεσμα να σπάνε η να ακρωτηριάζονται. Πολλά πτηνά πεθαίνουν έτσι ακινητοποιημένα, αδυνατώντας να φτάσουν στην τροφή και στο νερό.

To Cage-free Greece είναι η πρώτη εκστρατεία για την βελτίωση της ευζωίας των πτηνών στην εντατική πτηνοτροφία

Πηγή : cagefreegreece.org


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το