Το Zero Stray Pawject και ο δήμος Αίγινας τρέχουν τρία επιδοτούμενα προγράμματα
Μοιραστείτε το

Το Zero Stray Pawject και ο δήμος Αίγινας τρέχουν αυτή την περίοδο τρία επιδοτούμενα προγράμματα για να βοηθήσουν τους κηδεμόνες σκύλων στην Αίγινα με την κτηνιατρική φροντίδα και να μειώσουν τον αριθμό των αδέσποτων ζώων.

Το πρώτο πρόγραμμα είναι ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα τσιπαρίσματος, όπου οι ιδιοκτήτες που δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος του τσιπαρίσματος πληρώνουν 10 ευρώ αντί για 45 ευρώ με τον ΦΠΑ. Το τσιπάρισμα είναι υποχρεωτικό από τον νόμο. Έτσι αποφεύγεται ένα πρόστιμο 300 ευρώ, που πλέον επιβάλλεται στην Αίγινα από τον Φεβρουάριο του 2020. Αυτό το πρόγραμμα τελειώνει τον Αύγουστο και γίνεται με την ευγενική χορηγία του συνεργάτη μας Welttierschutzgesellschaft e.V. σε συνεργασία με τους 5 τοπικούς κτηνιάτρους. 400 σκύλοι και οι κηδεμόνες τους επωφελήθηκαν από αυτό το επιδοτούμενο πρόγραμμα τοποθέτησης microchip.

Το δεύτερο πρόγραμμα είναι ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα στείρωσης για κηδεμόνες που δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος ή δεν είναι ακόμα πλήρως πεπεισμένοι ότι πρέπει να στειρώσουν τον σκύλο τους. Οι ιδιοκτήτες πληρώνουν μόνο 15 ευρώ για στείρωση αρσενικού και 20 ευρώ για στείρωση θηλυκού σκύλου, ανεξάρτητα από το μέγεθος και τη ράτσα, αντί για 80-260 ευρώ μέσο κόστος ανάλογα με το φύλο, τη ράτσα, την ηλικία και το μέγεθος. Αυτό το πρόγραμμα διενεργείται με την ευγενική χορηγία των συνεργατών μας Battersea Dogs and Cats Home και Ίδρυμα Μποδοσάκη, και πραγματοποιείται από τρεις τοπικούς κτηνιάτρους. Το πρόγραμμα τρέχει μέχρι τον Νοέμβριο 2020, ή μέχρι εξαντλήσεως των κονδυλίων για στείρωση 300 δεσποζόμενων σκύλων. Οι σκύλοι πρέπει να είναι τσιπαρισμένοι για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, όπως ορίζει ο νόμος.

Το τρίτο πρόγραμμα είναι μια επιδότηση τσιπαρίσματος και στείρωσης μαζί. Οι ιδιοκτήτες πληρώνουν μόλις 25 ευρώ για αρσενικό και 30 ευρώ για θηλυκό αντί για το κόστος τσιπαρίσματος συν το κόστος στείρωσης, όπως αναλύθηκε παραπάνω. Αυτό το πρόγραμμα δημιουργήθηκε σε ανταπόκριση στην έκκληση πολλών κηδεμόνων για ένα συνδυαστικό επιδοτούμενο πρόγραμμα και πραγματοποιείται από τρεις τοπικούς κτηνιάτρους. Αυτό το πρόγραμμα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ χορηγίες, για αυτό ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους μας στηρίζουν. Θα επιτρέψει σε 100 ακόμα κηδεμόνες να τσιπάρουν και να στειρώσουν τον σκύλο τους σχεδόν δωρεάν και να αποφύγουν ανεπιθύμητες γέννες και ενήλικους σκύλους που καταλήγουν στον δρόμο.

Αυτά είναι τα τρία πρωτοποριακά προγράμματα, σχεδιασμένα από το Zero Stray Pawject.

Zero Stray Pawject


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το