Τραγικός θάνατος εγκύου ελέφαντα στην Ινδία
Μοιραστείτε το

Η 1η σύλληψη έγινε μετά τον τραγικό θάνατο εγκύου ελέφαντα στην Ινδία μέρες μετά που έφαγε ανανά γεμάτο εκρηκτικά. 2 ακόμα ύποπτοι αναζητούνται.

Ο Υπουργός Δασών Adv. K. Raju ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας άντρας που δεν έχει κατονομαστεί, σαράντα χρονών, έχει συλληφθεί για τη φερόμενη συμμετοχή του στη φρικτή και παράλογη δολοφονία του εγκύου ελέφαντα στην Κεράλα της Ινδίας, όπως ανέφερε χθες το WAN.

Ο ελέφαντας πιστεύεται ότι ήταν 15 ετών και θα είχε γεννήσει το πρώτο της μωρό.

Σύμφωνα με την δήλωση που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του Raju στο Facebook, η σύλληψη του δράστη που δεν έχει ακόμη κατονομαστεί σηματοδοτεί την ανησυχία και μαζική παγκόσμια οργή που προκάλεσε η υπόθεση.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε μία ημέρα αφότου ο Πρωθυπουργός Pinarayi Vijayan δήλωσε ότι είχαν εντοπιστεί τρεις ύποπτοι.

«Σε ένα τραγικό συμβάν στην περιοχή Palakkad, μια έγκυος ελέφαντας έχασε τη ζωή της. Πολλοί από εσάς επικοινωνήσατε μαζί μας», δήλωσε ο Vijayan σε ένα tweet, σημειώνοντας ότι η αστυνομία και τα δασικά τμήματα θα ερευνήσουν από κοινού το περιστατικό, εστιάζοντας στους τρεις υπόπτους. «Η δικαιοσύνη θα επικρατήσει.»

Η πεινασμένη μέλλουσα μητέρα έφυγε από το Εθνικό Πάρκο Silent Valley για αναζήτηση τροφής και πιθανότατα ενθουσιάστηκε όταν μύριζε νόστιμο ώριμο ανανά. Όταν προσπάθησε ένα δάγκωμα, μια ακατέργαστη «βόμβα» εξερράγη μέσα στο στόμα της, θρυμματίζοντας το σαγόνι της και προκαλώντας τραυματισμούς στο στόμα, τη γλώσσα και τον ευαίσθητο κορμό της, αφήνοντάς την σε μεγάλο πόνο. Ενώ βρισκόταν σε αγωνία, περπάτησε για μέρες, ανίκανη να φάει λόγω των τραυματισμών της.

«Είναι συγκινητικό να σκεφτόμαστε την αγωνία που υπέστη αυτή η ελέφαντας για μέρες μετά την κατανάλωση της κρυμμένης βόμβας», δήλωσε το Wildlife SOS στο WAN. «Θα εργαστούμε για να δοθεί δικαιοσύνη για αυτόν τον ελέφαντα με την ελπίδα ότι κανένας άλλος ελέφαντας δεν θα έχει παρόμοια μοίρα. Προσφέρουμε αμοιβή για πληροφορίες που μπορούν να οδηγήσουν σε καταδίκη του δολοφόνου του ελέφαντα που φύτεψε τα εκρηκτικά στο φρούτο. ”

«Οι ασιατικοί ελέφαντες κινδυνεύουν και η απώλεια ενός θέτει σε κίνδυνο τη μοίρα του είδους. Ελπίζουμε ότι όσοι σε όλο τον κόσμο είναι σοκαρησμένοι για το τι έχει συμβεί θα απαιτήσουν τόσο περισσότερη επιβολή όσο και ισχυρότερους νόμους για την προστασία των άγριων ελεφάντων », κατέληξε το Wildlife SOS.

«Δεν έβλαψε ούτε έναν άνθρωπο, ακόμη και όταν έτρεχε με πόνο στους δρόμους του χωριού. Δεν κατεστρεψε ούτε ένα σπίτι. Γι’ αυτό είπα, είναι γεμάτη καλοσύνη », δήλωσε ο δασικός αξιωματικός Mohan Krishnan σε δημοσίευση στη σελίδα του στο Facebook.

Λέγεται ότι ο ελέφαντας περπάτησε στον ποταμό Velliyar και στάθηκε εκεί με το κεφάλι της εν μέρει κάτω από το νερό.

Πιστεύεται ότι ζητούσε ανακούφιση από τον βασανιστικό πόνο στον οποίο πρέπει να είχε.

Μετά την ειδοποίηση του Τμήματος Δασών της Κεράλα, οι δασικοί αξιωματικοί του επιχείρησαν να σώσουν τον τραυματισμένο ελέφαντα.

Ο δασικός αξιωματικός είπε ότι δύο ελέφαντες σε αιχμαλωσία μεταφέρθηκαν για να την βοηθήσουν να βγει από το νερό. Δυστυχώς, ήταν ανεπιτυχείς.

Ο ελέφαντας πέθανε δυστυχώς ως αποτέλεσμα των τραυματισμών της στις 4:00 μ.μ. στις 27 Μαΐου.

«Το άρθρο 51-Α (ζ) του Ινδικού Συντάγματος ορίζει ότι είναι καθήκον κάθε πολίτη της Ινδίας να έχει συμπόνια για τα ζωντανά πλάσματα. Ο έγκυος ελέφαντας στη φωτογραφία σκοτώθηκε σε σύγκρουση ανθρώπου-άγριας ζωής. Η δράση έχει ήδη ξεκινήσει. Αλλά πού βρίσκεται το καθήκον μας; Στην ανθρωπότητα; ” δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Twitter το Τμήμα Δασών της Κεράλα.

Οι ακατέργαστες «βόμβες» εισάγονται μέσα σε φρούτα όπως καρπούζια, παπάγια και ανανά, και στη συνέχεια αφήνονται κοντά σε χωράφια από τοπικούς αγρότες σε αγροτικές περιοχές για να ελέγξουν τον αγριόχοιρο που τρώει τις καλλιέργειές τους. Η πρακτική αυτή είναι παράνομη. Τα εκρηκτικά σκοτώνουν αδιάκριτα άλλα είδη άγριας ζωής, όπως αρκούδες, ελέφαντες, ακόμη και ανθρώπους. Η επιλογή των ζουμερών ώριμων ανανάδων βοηθά στην κάλυψη της μυρωδιάς της πυρίτιδας, αλλά είναι ιδιαίτερα δελεαστικό για τους ελέφαντες και τις αρκούδες.

Το Wildlife SOS προσφέρει μια ανταμοιβή ₹ 100.000 Rs για πληροφορίες που θα οδηγούν στην καταδίκη των δολοφόνων αυτού του ελέφαντα.

Το Wildlife SOS είναι εξοργισμένο και πρέπει να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα.

  • Ζητήστε πλήρη διερεύνηση του εγκλήματος και διώξτε τους υπεύθυνους.
  • Επιβολή των νόμων που απαγορεύουν τη χρήση εκρηκτικών για τον έλεγχο στην άγρια ​​φύση.
  • Διακόψτε την πώληση και την αγορά υλικών που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία εκρηκτικών και βομβών.
  • Ενθάρρυνση της ευαισθητοποίησης και της εκπαίδευσης ανθρωπιστικών μεθόδων για τη διαχείριση των συγκρούσεων ανθρώπων-άγριας ζωής.

Υπογράψτε αυτό το επείγον γράμμα που απαιτεί πλήρη διερεύνηση και συνεχή επιβολή για την προστασία των ελεφάντων και άλλων ειδών ΕΔΩ!

Μετάφραση : Περικλής Τσιούτσιος
Πηγή : worldanimalnews.com


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το