Τραυματισμένη θαλάσσια χελώνα Caretta caretta
Μοιραστείτε το

Από αρχές Ιουνίου έχει ξεκινήσει η περίοδος ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta στις αμμώδεις παραλίες του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς.

Δυστυχώς, μια τραυματισμένη θαλάσσια χελώνα Caretta caretta εντοπίστηκε την Πέμπτη 2 Ιουλίου το απόγευμα από λουόμενους στην παραλία «Κέντρος» εντός περιοχής ευθύνης του Φορέα Διαχείρισης.

Άμεσα κινητοποιήθηκε η επόπτρια-φύλακας του ΦΔ κα. Ευαγγελία Καραγιάννη, σε συνεργασία με τον δασοφύλακα του Δασονομείου Κάτω Αχαΐας κ. Ανδρέα Βορύλλα και του ερευνητή πεδίου & εξωτερικό συνεργάτη του ΑΡΧΕΛΩΝ κ. Ηλία Τζώρα, για την περίθαλψή της και τη μεταφορά της στο Κέντρο διάσωσης θαλάσσιων χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ στην Αθήνα.

Ο Φορέας Διαχείρισης θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά το ΚΤΕΛ Αχαΐας που βοήθησε και δέχτηκε να μεταφέρει την τραυματισμένη χελώνα στην Αθήνα καθώς τον δασοφύλακα κ. Ανδρέα Βορύλλα και τον ερευνητή πεδίου & συνεργάτη του ΑΡΧΕΛΩΝ κ. Ηλία Τζώρα για την άμεση ανταπόκρισή τους στην περισυλλογή και περίθαλψή της.

Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το