Τραυματισμένο γατάκι εγκλωβισμένο σε φρεάτιο στo Περιστέρι (08/08/2020)
Μοιραστείτε το

08/08/2020

Ενημερωθήκαμε για τραυματισμένο γατάκι εγκλωβισμένο σε φρεάτιο ομβρίων υδάτων στην περιοχή του Περιστερίου.

Πληροφορηθήκαμε ότι το γατάκι, βρισκοταν εκεί μέσα τουλάχιστον μια εβδομάδα και είχαν γίνει προσπάθειες απεγκλωβισμού του αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Άμεσα έσπευσε στο σημείο διασώστρια της ομάδας μας και πραγματοποιήθηκε έλεγχος για τον εντοπισμο του μικρού.

Το γατάκι δεν ακουγόταν από πουθενά παρόλες τις προσπάθειες να το εντοπίσουμε με καλέσματα, ενώ η σωλήνα του φρεατίου ήταν πολύ στενή με υπόγεια ιδιάζουσα διατομή γεγονός το οποίο καθιστούσε δύσκολη την οπτική επαφή με το εσωτερικό της.

Τοποθετήσαμε λοιπόν παγίδα με σαρδέλα στο δωμάτιο του φρεατίου και περιμέναμε υπομονετικά.

Ο ουρανός προεμήνυε βροχή.

Άμεσα σκεπάσαμε το φρεάτιο με ό,τι μπορέσαμε να βρούμε προκειμένου να το καλύψουμε για να μην κατακλυστεί από νερά. Εντός ολίγων λεπτών, καταρακτώδης βροχή ξεκίνησε με τα νερά να πέφτουν με τρομακτική ορμή μέσα στα φρεάτια της περιμέτρου καθώς και οι δρόμοι είχαν πλημμυρίσει.

Μετά από αρκετή ώρα η βροχή σταμάτησε και ούτε ίχνος ζωής από το γατάκι. Έγινε περαιτέρω έρευνα με καλέσματα και στα γύρω φρεάτια αλλά τίποτα.

Και εκεί που η ελπίδα πήγαινε να σβήσει, ξαφνικά είδαμε το κεφαλάκι της μικρούλας να ξεπροβάλει από τη σωλήνα του επίμαχου φρεατίου. Το μικρό ανέβηκε επάνω δειλά δειλά και πήγε προς το μέρος της παγίδας αλλά δεν μπήκε μέσα! Με γρήγορες κινήσεις φράξαμε τη σωλήνα και περιορίσαμε επάνω το μικρό το οποίο μπήκε επί τέλους στην παγίδα.

Και δεύτερος διασώστης μας κατέφθασε στο σημείο για βοήθεια. Το γατάκι ήταν εξαιρετικά ταλαιπωρημένο, είχε σοβαρά χτυπημένο ποδαράκι και έχρηζε κτηνιατρικής φροντίδας, πιθανόν να είχε χτυπηθεί από αμάξι και είχε πέσει στο φρεάτιο.

Τη μικρούλα Κάλικο την ανέλαβε η κοπέλα που μας ενημέρωσε για το περιστατικό.

Ευχαριστούμε όσους ήταν στο σημείο και βοήθησαν με κάθε τρόπο.

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το