Φάλαινα πέθανε μπλεγμένη σε σχοινί και πλαστικά στην παραλία του Spurn
Μοιραστείτε το

Μια Ρυγχοφάλαινα μήκους 7,5 μέτρων, βρέθηκε νεκρή με την ουρά της μπλεγμένη σε σχοινί και πλαστικά υπολείμματα σε μια παραλία.

Το ζώο, που πιστεύεται ότι ήταν νεαρό θηλυκό, εντοπίστηκε να έχει ξεβραστεί στο Spurn στο East Yorkshire την Τρίτη.

Το Cetacean Strandings Investigation Programme (CSIP) δήλωσε ότι η αιτία του θανάτου ήταν «συνέπεια χρόνιας εμπλοκής» σε πλαστικό υλικό.

Ο Rob Deaville, από το CSIP, είπε: «Είναι μια πολύ θλιβερή υπόθεση. Δεν έχω δει ποτέ τόσο κακό όσο αυτό»

Ο ερευνητής είπε ότι η ουρά του ζώου είχε “μερικώς κοπεί από το υλικό από πλωτά συντρίμμια που είχε μπερδευτεί”, το οποίο περιελάμβανε ένα μείγμα σχοινιού, συσκευασίας “και άλλου πλαστικού υλικού”.

Ο κ. Deaville είπε ότι τα υλικά που είχαν μπλεχτεί, αφαίρεσαν την ικανότητα της φάλαινας να βουτάει για να τραφεί, οδηγώντας την τελικά σε λιμό.

Δυστυχώς, η περιπλοκή είναι σημαντικό πρόβλημα για ορισμένα είδη φαλαινών “, είπε.

«Είναι πραγματικά λυπηρό να πιστεύουμε ότι 4 κιλά πλαστικού υλικού θα μπορούσαν να προκαλέσουν ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα σε αυτήν τη φάλαινα.

“Αυτή είναι ίσως η πιο αδύνατη Ρυγχοφάλαινα που έχω δει στα 20 χρόνια που το κάνω αυτό.”

Ο κ. Deaville πιστεύει ότι η φάλαινα πρέπει να είχε «αργό και επώδυνο θάνατο».

Σε ένα tweet, η Bethan Clyne, η οποία βρισκόταν στην παραλία ενώ το CSIP ερευνούσε, είπε ότι ήταν μια «ζοφερή πραγματικότητα ενός φρικτού τέλους» για το ζώο.

«Μια θλιβερή περίπτωση που συνέβει λόγω των ανθρωπογενών απειλών», είπε.

Η κ. Clyne είπε ότι η φάλαινα δεν μπορούσε να απομακρυνθεί από την παραλία και οι ερευνητές «συνέλεξαν δείγματα, που θα μπορούσαν να τους δώσουν πληροφορίες για την αιτία θανάτου, ασθένειες, μολυσματικές ουσίες, μολύνσεις, διατροφή και τελικά τον θάνατο της».

Εκπρόσωπος του YWT είπε ότι δεν ήταν σίγουρος αν το θηλαστικό ήταν «ζωντανό όταν αρχικά ξεβράστηκε» στην παραλία.

“Αποφασίστηκε να αφεθεί η φάλαινα στο σημείο για να αποσυντεθεί φυσικά καθώς ξεβράστηκε σε μια αρκετά απρόσιτη και απομονωμένη τοποθεσία”, πρόσθεσε.

Μετάφραση Περικλής Τσιούτσιος – Eco-Pet News Team

Πηγή : bbc.com


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το