Φιλοζωική «Νοιάζομαι»: Προτείνει οργανωμένη σίτιση των αδέσποτων
Μοιραστείτε το

Τη συγκρότηση ομάδων που θα μεταβαίνουν σε περιοχές του Χορτιάτη και του Σέιχ- Σου προκειμένου να ταΐσουν τα αδέσποτα σκυλιά προτείνει η Φιλοζωική Οργάνωση Θεσσαλονίκης «Νοιάζομαι», μετά τις τελευταίες επιθέσεις ζώων σε διερχόμενους πολίτες και τον θανάσιμο τραυματισμό 65χρονου στο Ελαιόρεμα της Πυλαίας.

Σύμφωνα με το μέλος της Φιλοζωικής Εύη Καλαϊτζίδου, πρόκειται για ζώα που εγκαταλείπονται στην περιοχή από ασυνείδητους, ακόμη και όταν είναι κουτάβια και τώρα, λόγω της καραντίνας με το κορονοϊό, δεν σιτίζονται. «Κανένα ζώο δεν γεννιέται φονιάς, το πρόβλημα είναι οι ανεύθυνοι που συνεχίζουν να «πετούν» σε εκείνες τις περιοχές τα ζώα τους», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Καλαϊτζίδου, εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του 65χρονου.

Ως λύση στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με τις επιθέσεις αδέσποτων σε πολίτες, προκρίνει τη σύσταση ομάδων σίτισης, σε συνεργασία με τους όμορους δήμους και το δασαρχείο Θεσσαλονίκης. «Αν δεν αρχίσουν να σιτίζονται σύντομα και οργανωμένα, η κατάσταση θα χειροτερέψει και οι αγέλες θα κατέβουν προς τα κάτω ψάχνοντας για φαγητό», τονίζει.

Όσον αφορά τα αδέσποτα σκυλιά του πολεοδομικού συγκροτήματος, διευκρινίζει ότι υπάρχει μέριμνα και είναι ταϊσμένα, ενώ η Φιλοζωική είναι σε καθημερινή επικοινωνία για την αντιμετώπιση τυχόν ζητημάτων με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης, Σωκράτη Δημητριάδη. «Ωστόσο, αν και τα αδέσποτα σκυλιά στο δήμο Θεσσαλονίκης δεν πεινάνε και είναι κοινωνικοποιημένα, εντούτοις έχουν τρομάξει επειδή η πόλη είναι άδεια. Δεν ξέρουν τι συμβαίνει», προσθέτει η κ. Καλαϊτζίδου.

Σημειώνεται ότι η Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Οργάνωση «Νοιάζομαι» ξεκίνησε την λειτουργία της στη Θεσσαλονίκη, τον Αύγουστο του 2011, με σκοπό φιλοζωικό και περιβαλλοντικό και είναι μέλος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.).

Πηγή : thepresident.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το