Φλώρινα: Ενημέρωση για τη τήρηση του νόμου για τα δεσποζόμενα ζώα
Μοιραστείτε το

Τους ιδιοκτήτες των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς για τις υποχρεώσεις που έχουν έτσι ώστε να μην δημιουργούνται νέα αδέσποτα ενημερώνει με ανακοίνωση του ο Δήμος Φλώρινας.

Σύμφωνα με το Νόμο όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του οι ιδιοκτήτες θα πρέπει μεταξύ άλλων να μεριμνούν για την σήμανση και καταγραφή του ζώου τους, να δηλώνουν μέσα σε 5 ημέρες την απώλεια του ζώου σε κτηνίατρο, που έχει πιστοποιηθεί στη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς και των ιδιοκτητών τους, να τηρούν τους κανόνες ευζωίας του ζώου και να μεριμνούν για την κτηνιατρική εξέτασή του, η οποία αποδεικνύεται από τη σχετική εγγραφή στο βιβλιάριο υγείας, να εφοδιάζονται με το διαβατήριο του ζώου τους, εάν πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτό στο εξωτερικό και να μεριμνούν για την ενημέρωσή του σε κάθε αλλαγή του ιδιοκτήτη ή του προσωρινού κάτοχου του και να μην εγκαταλείπουν το ζώο τους, ενώ σε περίπτωση που επιθυμούν να αποχωριστούν το ζώο συντροφιάς, πρέπει να γνωστοποιούν στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου του τόπου της κατοικίας τους την πρόθεση τους αυτή, να το παραδίδουν σε αυτόν και να λαμβάνουν από πιστοποιημένο κτηνίατρο αντίγραφο της μεταβολής της εγγραφής του ζώου στη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς, όπου θα αναφέρεται ο Δήμος ως προσωρινός κάτοχος του αδέσποτου πλέον ζώου.

Ο Δήμος Φλώρινας είναι υπεύθυνος για την περισυλλογή και διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Ειδικότερα είναι υπεύθυνος για την περισυλλογή, σήμανση και στείρωση τους και εν συνεχεία για την απελευθέρωσή τους στο φυσικό περιβάλλον. Σε περιπτώσεις που υπάρχουν αδέσποτα ζώα τα οποία χρήζουν περίθαλψης και εφόσον υπάρχουν αδειοδοτημένα καταφύγια αδέσποτων ζώων επιτρέπεται η προσωρινή φιλοξενία μέχρι την αποθεραπεία τους, ενώ αμέσως μετά ελευθερώνονται στο φυσικό τους περιβάλλον. Σημειώνουμε ότι στον Δήμο μας δεν λειτουργεί αδειοδοτημένο καταφύγιο αδέσποτων ζώων.

Πηγή : ert.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το