Φοβικό μικρόσωμο σκυλί
Μοιραστείτε το

06/05/2020

Ενημερωθήκαμε για φοβικό μικρόσωμο σκυλί στην ευρύτερη περιοχή Μοσχάτου.

Άμεσα έσπευσε στο σημείο διασώστης της ομάδας μας με ειδική σκυλοπαγίδα προκειμένου να συνδράμει τις προσπάθειες δυο εθελοντριών των Αδέσποτες Φωνές – Stray Voices Μοσχάτου Ταύρου που βρίσκονταν ήδη στο σημείο προσπαθώντας να προσεγγίσουν τον ιδιαίτερα φοβικό και δύσπιστο φίλο μας. Δυστυχώς και παρά τις προσπάθειες με φαγητό και λιχουδιές δεν προσέγγιζε αρκετά για να δεσμευθεί με περιλαίμιο και οδηγό, ενώ μέχρι να φτάσει ο διασώστης μας ήταν πλέον αρκετά χορτάτος αλλά και ακόμα περισσότερο δύσπιστος με αποτέλεσμα ούτε στην παγίδα να μπαίνει.

Τελικά κι υπό αυτές τις συνθήκες καταφύγαμε στην χρήση ειδικής απόχης που αν και ήταν ειδική βαρέως τύπου κατασκευή, όμως είχε διαστάσεις κατάλληλες πιο πολύ για γάτες.

Ωστόσο απροσδόκητα είχαμε την μοναδική ευκαιρία να κάνουμε χρήση ζωντανού (κυριολεκτικά) δολώματος, δηλαδή μίας σκυλίτσας που εκείνη την ώρα την έβγαζαν βόλτα οι κηδεμόνες της και περνούσαν από το σημείο.

Έτσι με την προσοχή του σκυλάκου αποσπασμένη, ο διασώστης μας κατάφερε με μεγάλη προσοχή να έρθει σε κατάλληλη θέση προκειμένου να καπακώσει με ασφάλεια τον φίλο μας ώστε να μην έχει περιθώρια να ξεφύγει.

Είναι ένα αξιολάτρευτο σκυλάκι που μετά την παγίδευσή του έδειξε απίστευτο χαρακτήρα και δεν αντέδρασε καθόλου. Αυτή στιγμή φιλοξενείται και αφού διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει νόμιμος κηδεμόνας, θα προωθηθεί για υιοθεσία.

Ευχαριστούμε όλους όσους βρέθηκαν στο σημείο και βοήθησαν με κάθε τρόπο.

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων

Facebook


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το