Φρικτή κακοποίηση νεογέννητων κουταβιών
Μοιραστείτε το

Μια φωτογραφία στο διαδίκτυο αποκάλυψε μια ακόμη υπόθεση φρικτής κακοποίησης νεογέννητων κουταβιών στα Μάλια, από κυνηγό ο οποίος συνελήφθη με συνοπτικές διαδικασίες και βρίσκεται αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη και πρόστιμα ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Η υπόθεση με τον ακρωτηριασμό των κουταβιών προκάλεσε σοκ, οργή αλλά και την άμεση παρέμβαση του αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου που μέσα σε ελάχιστη ώρα κατάφερε να εντοπίσει το δράστη και να τον οδηγήσει σιδηροδέσμιο στο Εισαγγελέα.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η σύζυγος του κυνηγού ανάρτησε στα μέσα κοινωνική δικτύωση φωτογραφία με μια μικρόσωμη σκυλίτσα και νεογέννητα κουτάβια λίγων ημερών. Εθελόντρια επικοινώνησε με τον κυνηγό ζητώντας να παραλάβει τα κουτάβια προκειμένου να βρουν υιοθεσίες με στόχο να προστατευτούν καθώς στο προφίλ του υπήρχε και φωτογραφικό υλικό με θηράματα και κυνηγόσκυλα.

Ο ίδιος δεν εμφανίστηκε ποτέ και παρέδωσε τη σκυλίτσα και τα μωρά της μέσω συγγενών του. Η εθελόντρια που παρέλαβε την κούτα με τα νεογέννητα υπέστη σοκ όταν αντιλήφθηκε ότι τα 5 μωρά μόλις λίγων ημερών που παραδόθηκαν ήταν ακρωτηριασμένα ενώ ένα ακόμη που δεν παραδόθηκε, πέθανε, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κατηγορουμένου. Εθελοντές αφού παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στα κουτάβια έσπευσαν στο Τμήμα της Χερσονήσου όπου καταγγέλθηκε το περιστατικό.

Η αντίδραση των αστυνομικών μπροστά στο αποτρόπαιο περιστατικό ήταν ακαριαία και αποφασιστική, καθώς στήθηκε πολύωρη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, ο οποίος λίγες ώρες αργότερα βρισκόταν σιδηροδέσμιος στα κρατητήρια.

Ο κτηνίατρος κ. Ανδρέας Μπαντουβάς, που εξέτασε τα κουτάβια κάνει λόγο για βάναυση κακοποίηση των νεογέννητων, τα οποία αναρρώνουν και φιλοξενούνται από εθελοντές. «Σαφώς και πρόκειται για βασανισμό», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κτηνίατρος, «γιατί καμία πράξη δεν μπορεί να γίνεται σε ένα ζώο χωρίς να υπάρξει μία στοιχειώδης νάρκωση κι από ανθρώπους, οι οποίοι δεν έχουν την εξειδίκευση και την άδεια να κάνουν κάτι τέτοιο».

Ο κυνηγός αφού πέρασε τη νύχτα στα κρατητήρια παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα και στη συνέχει στο αυτόφωρο, από το οποίο ορίστηκε ρητή δικάσιμος για τους επόμενους μήνες. Ήδη κινείται και η διαδικασία για την επιβολή των διοικητικών προστίμων ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ για κάθε ένα από τα πέντε κουταβάκια που επέζησαν αλλά και αυτό που δεν άντεξε τον ακρωτηριασμό.

Πηγή : neakriti.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το