Φυλάκιση και πρόστιμο σε Λαρισαίο για την κακοποίηση του σκύλου του
Μοιραστείτε το

Βαριά καμπάνα επέβαλλε σήμερα δικαστήριο της Λάρισας σε ιδιοκτήτη ζώου που φέρεται να κακοποιούσε το ίδιο του το σκυλί, καθώς του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 μηνών και πρόστιμο ύψους 7.000 ευρώ.

Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση που τον Απρίλιο του 2018 σόκαρε την κοινωνία της Λάρισας αλλά και τις αρχές, που κινητοποιήθηκαν μετά την παρέμβαση φιλοζωικού σωματείου, όταν την άνοιξη του ‘18 διερχόμενος εντόπισε σε συνοικία της πόλης δεμένο σε αυλή και σε άθλια κατάσταση έναν σκύλο ενημερώνοντας τον Σύλλογο Προστασίας Κακοποιημένων Ζώων Λάρισας «Ελεύθερος», που με τη σειρά του ενημέρωσε εισαγγελέα προχωρώντας σε απομάκρυνση του ζώου παρουσία δικαστικού λειτουργού και της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την κατηγορία το δύσμοιρο ζώο έφερε βαθύ τραύμα στον λαιμό εξαιτίας καλωδίου ή χοντρής τριχιάς με τα οποία είχε δεθεί, ενώ το σκυλάκι μεταφέρθηκε σε κτηνιατρική κλινική για την παροχή βοήθειας και ακολούθως φιλοξενήθηκε από τον «Ελεύθερο», κατόπιν προσωρινής απόφασης εισαγγελέα.

Σημειώνεται πως το σκυλί έφυγε από τη ζωή πριν από έναν μήνα περίπου, σε ηλικία 11 ετών και μετά από πρόβλημα στην καρδιά του, ενώ όλο αυτό το διάστημα και με τις αναβολές εκδίκασης της υπόθεσης που προηγήθηκαν φιλοξενούνταν στις εγκαταστάσεις του «Ελεύθερου» απολαμβάνοντας τη φροντίδα και τα χάδια των φιλόζωων.

Ειρήνη Παπουτσή

Πηγή : Paidis.com


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το