Φυλακίστηκε διακινητής άγριων ζώων για λαθρεμπόριο 107 απειλούμενων χελωνών
Μοιραστείτε το

Φυλακίστηκε διακινητής άγριων ζώων για λαθρεμπόριο 107 απειλούμενων χελωνών με το ψυγείο βανάκι του.

Ο Shen συνελήφθη από την αστυνομία που βρήκε το φορτηγό του γεμάτο με 107 κατεψυγμένες χελώνες. Ο λαθρέμπορος άγριας ζωής καταδικάστηκε σχεδόν σε13 χρόνια για το παράνομο εμπόριό του. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τα κατασχεθέντα ζώα εκτιμάται ότι ανέρχονται σε πάνω από 345.000 £. Η υπόθεση αναφέρθηκε από το τοπικό δικαστήριο για την ευαισθητοποίηση για την προστασία της άγριας πανίδας.

Ένας Κινέζος έμπορος άγριας ζωής φυλακίστηκε αφού πιάστηκε από την αστυνομία να μεταφέρει 107 προστατευόμενες θαλάσσιες χελώνες με το ψυγείο φορτηγό του.

Ο κάτοικος, γνωστός με το επώνυμό του Shen, εντοπίστηκε από την αστυνομία αφού οι αστυνομικοί βρήκαν το φορτηγό του γεμάτο με κατεψυγμένες χελώνες στο δάσος στην πόλη Zhoushan, στην επαρχία Zhejiang της ανατολικής Κίνας.

Ο κ. Shen καταδικάστηκε σε σχεδόν 13 χρόνια φυλάκιση και του επιβλήθηκε πρόστιμο 150.000 γιουάν (17.287 £). Δύο άλλοι κάτοικοι που πούλησαν τέσσερις θαλάσσιες χελώνες στον κ. Σεν φυλακίστηκαν επίσης.

Το έγκλημα έλαβε χώρα το 2018 και αποκαλύφθηκε αυτήν την εβδομάδα από ένα τοπικό δικαστήριο στο Zhejiang για να προειδοποιήσει το κοινό για την εμπορία άγριων ζώων.

Έξι αστικές υποθέσεις γνωστοποιήθηκαν από τις επαρχιακές αρχές σε μια δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Τρίτη με την ελπίδα ότι «θα ευαισθητοποιήσουν το κοινό σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την ασφάλεια της δημόσιας υγείας».

Καθώς η Κίνα έχει απαγορεύσει την κατανάλωση και το εμπόριο άγριων ζώων στη χώρα εν μέσω της πανδημίας κοροναϊού που πιστεύεται ότι προκαλείται από την κατανάλωση άγριων ζώων.

Optimized by JPEGmini 3.14.2.84235 0x8bcffd56

Στις 18 Οκτωβρίου 2018, η αστυνομία της Zhoushan βρήκε ένα φορτηγό φορτωμένο με 107 κατεψυγμένες θαλάσσιες χελώνες, αφού εντόπισε το ύποπτο φορτηγό κρυμμένο στο δάσος, έγραφε η δημοσίευση.

Οι αρχές συνέλαβαν σύντομα τον κ. Shen, του οποίου το όνομα ήταν καταχωρημένη η πινακίδα κυκλοφορίας του οχήματος.

Ένας άλλος έμπορος άγριας ζωής, γνωστός με το επώνυμό του Liu, πούλησε τέσσερα από τα προστατευόμενα ζώα στον κ. Shen νωρίτερα εκείνη την ημέρα σε ένα κοντινό λιμάνι.

Στη συνέχεια, οι τέσσερις χελώνες παραδόθηκαν στον κ. Shen από τον συνεργάτη του κ. Liu, γνωστό με το επώνυμό του Jiang. Τόσο ο Liu όσο και ο κ. Jiang συνελήφθησαν από την αστυνομία μετά το συμβάν.

Οι θαλάσσιες χελώνες αναγνωρίζονται ως προστατευόμενα άγρια ζώα δεύτερης κατηγορίας σύμφωνα με την κινεζική νομοθεσία. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι κατεψυγμένες χελώνες εκτιμάται ότι ανέρχονται συνολικά σε πάνω από τρία εκατομμύρια γιουάν (345.732 £).

Πηγή : dailymail.co.uk


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το