Φόβος για κακοποιήσεις ζώων κατά τη διάρκεια του lockdown
Μοιραστείτε το

Φόβος για κακοποιήσεις ζώων καθώς οι εκτροφείς εκμεταλλεύονται τη ζήτηση για εισαγόμενα σκυλιά κατά τη διάρκεια του lockdown.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εκατοντάδες χιλιάδες κουτάβια μπορεί να έχουν εισαχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Ανατολική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων σκύλων ηλικίας 15 εβδομάδων που ταξιδεύουν χιλιάδες μίλια στις καρότσες φορτηγών.

Εκατοντάδες χιλιάδες κουτάβια μπορεί να έχουν εισαχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Ανατολική Ευρώπη για να καλύψουν τη ζήτηση για σκύλους λόγω του lockdown, προειδοποίησε η RSPCA.

Τα κουταβάκια έως 15 εβδομάδων έχουν ταξιδέψει χιλιάδες μίλια στην καρότσα φορτηγών διαφόρων μεγεθών.

Οι εμπορικές άδειες εισαγωγής που δόθηκαν σε ξένους εκτροφείς από την κυβέρνησή του Ηνωμένου Βασιλείου τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αυξήθηκαν σε 12.000 από 5.000 την ίδια περίοδο πέρυσι.

Με μία εμπορική άδεια εισαγωγής, μπορούν να εισαχθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι 150 σκυλιά.

Ετοιμόγεννα σκυλιά επίσης μεταφέρθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και γέννησαν λίγες ώρες αργότερα.

Τα κουτάβια πωλούνται και η μητέρα οδηγείται πίσω στην Ανατολική Ευρώπη για να επαναλάβει τη διαδικασία.

Ένας νέος νόμος στην Αγγλία απαγορεύει την πώληση σκύλων από άλλες χώρες και απαιτεί από τους νέους ιδιοκτήτες να δουν το κουτάβι στο σπίτι με τη μαμά του. Αλλά ο κανόνας δεν ισχύει για τους εκτροφείς που είναι εγγεγραμμένοι στο εξωτερικό.

Η RSPCA είπε ότι οι ρουμάνοι εκτροφείς εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία να βγάλουν πολλά χρήματα πολύ γρήγορα.

Ο Adam Levy, της φιλανθρωπικής οργάνωσης Dogs Trust, δήλωσε ότι έχει δει διαβατήρια θηλυκών σκύλων με πολλαπλές εισόδου στο Ηνωμένο Βασίλειο και μεγάλο αριθμό κουταβιών, αρχικά από τη Ρουμανία, αλλά τότε, καθώς η ζήτηση αυξήθηκε, είδε επίσης από την Ουγγαρία και την Πολωνία.

Εξήγησε : «Τα κουτάβια πωλούνται με τρόπο που συμμορφώνεται με την απαγόρευση πωλήσεων τρίτων χωρών επειδή είναι με τη μαμά τους.

“Μόλις πουληθούν όλα τα κουτάβια, οι μητέρες μεταφέρονται πίσω στη χώρα από την οποία προέρχονται και εκτρέφονται ξανά, ζευγαρώνουν και επιστρέφουν ξανά.

«Έχουμε δει περιπτώσεις όπου οι μαμάδες ήταν τυφλές, μία με σπασμένο πόδι και σκύλους που δεν είχαν υποστεί ιατρική αγωγή και σε άθλιες συνθήκες υγείας.

«Είδαμε ακόμη και νεογέννητα, νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, που ήταν πλήρως καλυμμένα με χρησιμοποιημένο λάδι, αφού ο μεταφορέας είχε κάποια προβλήματα στον κινητήρα.

“Τα κουτάβια κατασχέθηκαν και ήρθαν στη φροντίδα μας. Τα πλύσαμε περίπου τρεις ή τέσσερις φορές, προσπαθώντας να αφαιρέσουμε το λάδι από το τρίχωμά τους. Έπρεπε να τα ξυρίσουμε.”

Τελικά επαναπατρίστηκαν.

Το Dogs Trust έχει σώσει 43 παράνομα εισαγόμενα σκυλιά από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, από την έναρξη του lockdown τον Μάρτιο. Έσωσε επίσης 12 ετοιμόγεννες μητέρες, οι οποίες έχουν γεννήσει 53 κουτάβια.

Ο David Bowles της RSPCA δήλωσε ότι ο αριθμός των εγκύων θηλυκών σκύλων που εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο από το εξωτερικό ήταν ο υψηλότερος τα πέντε χρόνια.

Δήλωσε: «Η ζήτηση για κουτάβια στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε εκθετικά. Η τιμή αυξήθηκε και οι έμποροι τρίτων χωρών, ιδίως από τη Ρουμανία, είδαν μια ευκαιρία στην αγορά να βγάλουν λεφτά πολύ γρήγορα και εκμεταλεύτηκαν την ευκαιρεία.”

Μετάφραση Περικλής Τσιούτσιος – Eco-Pet News Team
Πηγή : mirror.co.uk


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το