Χρειαζόμαστε χρήματα για την φύση τώρα!
Μοιραστείτε το

Η συζήτηση για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ έχει ξεκινήσει για τα καλά. Ήδη εχθές, στο Κόμπλεντς της Γερμανίας, έγινε άτυπο συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας της Ένωσης, εν όψει της νέας ΚΑΠ, αλλά και της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας (#EUGreenDeal), που θα καθορίσουν την τύχη της υπαίθρου σε ολόκληρη την Ευρώπη για τα επόμενα κρίσιμα χρόνια.

Με τη βιοποικιλότητα να βρίσκεται σε κρίση και την εντατική γεωργία να απειλεί την άγρια ζωή, αλλά και την ποιότητα των τροφίμων μας, η νέα ΚΑΠ πρέπει να επενδύσει σε μια γεωργία φιλική προς τη φύση και όχι στην προνομιακή ενίσχυση των μεγάλων αγροκτημάτων και των εντατικών καλλιεργειών.

Οι αγρότες, ειδικά οι μικροί, χρειάζονται υποστήριξη, ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν αυτή τη μετάβαση χωρίς να πληγούν οικονομικά.

Η νέα ΚΑΠ πρέπει να διαθέσει πόρους:

  • Για τη διαχείριση και αποκατάσταση φυσικών οικοσυστημάτων
  • Για την παρακολούθηση και παροχή γνώσης για τη βιοποικιλότητα
  • Για δράσεις διατήρησης απειλούμενων ειδών

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το