ΧΥΤΑ Μαυροράχης (Περιοχή Λαγκαδά)
Μοιραστείτε το

Σήμερα λοιπόν, ύστερα από κάλεσμα της Βούλα Τζάνου πήγαμε μαζί στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης (Περιοχή Λαγκαδά). Εκεί αρκετά αδέσποτα σκυλάκια τρώνε από τα σκουπίδια, μεγάλος ο αριθμός αυτών. Το περιστατικό ήταν πως γέννησε μία αδεσποτούλα και έκανε 6 μικρά. Έπρεπε επειγόντως να απομακρυνθεί από το μέρος διότι τα υπόλοιπα αδέσποτα λόγω πείνας σκότωναν και έτρωγαν τα υπόλοιπα κουτάβια.

Οι υπάλληλοι του ΧΥΤΑ κάνουν ότι μπορούν για να ταΐζουν και να φροντίζουν τον τόσο μεγάλο αριθμό αδέσποτων της περιοχής. Δυστυχώς αρκετοί παρατούν τις ψυχές αυτές εκεί και τρυπώνουν μέσα στον ΧΥΤΑ. Επίσης οι εργαζόμενοι του ΧΥΤΑ φροντίζουν όσα περισσότερα ζώα μπορούν και ιατρικά.

Θερμές ευχαριστίες στο διοικητικό προσωπικό του ΧΥΤΑ για την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη στο περιστατικό αυτό καθώς και τους φίλους: Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ιωάννη Ταχματζίδη και τον Πρόεδρο του ΧΥΤΑ κ. Μιχάλη Γεράνη οι οποίοι αμέσως κινητοποιήθηκαν ώστε να βρεθεί άμεση λύση στην μείωση των αδέσποτων με υιοθεσίες και περαιτέρω φροντίδα. Αύριο κιόλας θα πραγματοποιήσω μαζί με την κυρία Voula Tzanou άμεση συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαγκαδά για να λυθεί στο μεγαλύτερο βαθμό η κατάσταση αυτή.

Προκαταβολικά ευχαριστίες στην κυρία Σοφία Αμανατίδου η οποία θα στηρίξει με κάθε τρόπο την εύρεση υπεύθυνων ζωόφιλων κηδεμόνων και για τη στήριξη σε τροφές το Pet Kalioglou – Dimitris Xoilou – Kalioglou Eleni.

Ευτυχώς βρέθηκε άμεσα φιλοξενία για την μαμά και τα μικρά της. Σύντομα θα αναρτηθεί ποστ για υιοθεσία των μικρών και της μανούλας.

Σώσε και εσύ ένα αδεσποτάκι! Μπορείς!

Ευάγγελος Αραμπατζής


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το