Ψήφισμα δημιουργίας προγράμματος εφημεριών κτηνιατρείων
Μοιραστείτε το

Μια νλέα σελίδα δημιουργήθηκε ταυτόχτονα με ένα ψήφισμα για δημιουργία προγράμματος εφημεριών κτηνιατρείων για τις νύχτες και τις αργίες

Η ανάγκη για την κτηνιατρική κάλυψη των οικόσιτων και αδέσποτων φίλων μας, οδήγησε στην δημιουργία αυτής της σελίδας και του ψηφίσματος, ο σκοπός είναι η ώθηση μιας θετικής σκέψης ως αρωγός για την καλυμετέρευση των συνθηκών για τα ζώα στη χώρα μας.


Ζητάμε τη δημιουργία προγράμματος εφημεριών κτηνιατρείων για τις νύχτες και τις αργίες

Η ανάγκη για την κτηνιατρική κάλυψη των οικόσιτων και αδέσποτων φίλων μας,με οδήγησε στην δημιουργία αυτού του ψηφίσματος, ο σκοπός του είναι η ώθηση μιας θετικής σκέψης ως αρωγός για την καλυτέρευση των συνθηκών για τα ζώα στη χώρα μας.

Είμαι ένας απλός πολίτης που κάνει ότι μπορεί για τις «άστεγες ψυχές», τους τετράποδους πολίτες της χώρας μας που έχουν την ατυχία να ζουν στο δρόμο, παράλληλα συμπορεύομαι με την οικόσιτη πρώην αδέσποτη σκυλίτσα μου.

Πολλές φορές έχω προβληματιστεί με την σκέψη εάν κάποιο βράδυ ή κάποια ημέρα αργίας χρειαστεί κάποιο ζώο κτηνιατρική βοήθεια, φυσικά αρκετοί κτηνίατροι με περίσσιο επαγγελματισμό αφήνουν την «πόρτα ανοιχτή» σε κάποιο έκτακτο περιστατικό μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, χωρίς όμως να υπάρχει μια οργανωμένη μέριμνα εφημεριών στα κτηνιατρεία για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών.

Σε κάποια μέρη της χώρας, ελάχιστα, υπάρχουν κτηνιατρικές κλινικές,στην περίπτωση αυτή πολλοί άνθρωποι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν το κόστος αυτής της περίπτωσης αντιμετώπισης του έκτακτου περιστατικού.

Τα οικόσιτα ζώα έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς και τα αδέσποτα ζώα (που οφείλουμε να βοηθήσουμε), οι ανάγκες και τα έκτακτα περιστατικά δεν έχουν ωράριο και ημέρες, το γνωρίζει κάθε άνθρωπος που έχει κάποιο ζώο, το γνωρίζει κάθε εθελοντής που βοηθάει τις «άστεγες ψυχές».

Ήρθε η στιγμή να κάνουμε ένα βήμα πιο κάτω, να υπάρξει μια συνεργασία του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καθώς και οποιουδήποτε άλλου φορέα για την υλοποίηση αυτής της σκέψης – ιδέας, μιας ιδέας υποστηριζόμενης από τον απλό και ενεργό πολίτη.

Θεωρώ πως είναι αναγκαία η ύπαρξη ενός προγράμματος με καθημερινές εφημερίες για την ευζωία των ζώων και την κτηνιατρική αρωγή με βάση το λειτούργημα της κτηνιατρικής επιστήμης.

Αν συμφωνείτε με την ιδέα παρακαλώ υπογράψτε (ψηφιακά) το ψήφισμα στην πλατφόρμα AVAAZ (παγκόσμια πλατφόρμα ψηφισμάτων) και κάντε το επόμενο βήμα κοινοποιώντας το ψήφισμα στους φίλους σας.

Με εκτίμηση
Αλέξανδρος

Σελίδα Facebook

Το ψήφισμα στο Avaaz

 


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το