Όταν τα πλαστικά στις θάλασσες γίνονται τέχνη
Μοιραστείτε το

Η Janeanne Gilchrist έχει διπλή ιδιότητα: είναι δύτρια και φωτογράφος. Αυτά τα δύο «πάθη» την οδήγησαν σε μία έκθεση που αναγάγει τα σκουπίδια που καταλήγουν στο βυθό σε εντυπωσιακή τέχνη.

Βουτώντας στα νερά της Σκωτίας, αντιλήφθηκε ότι τα πλαστικά απορρίμματα που μόλυναν τις θάλασσες είχαν αυξηθεί δραματικά. Τότε ήταν που της γεννήθηκε η ιδέα να μετατρέψει το άσχημο θέαμα σε μια όμορφη συνθήκη.

Απαθανατίζει τη ρύπανση μέσα από το δικό της φίλτρο. Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, πέρασαν μπροστά από το φακό της παρατημένες πλαστικές σακούλες, καπέλα ψαράδων και παραγάδια, όλα «αιχμαλωτισμένα» μαζί με ένα λευκό, γοητευτικό φως.

Η φωτογράφος θέλει να καταλάβουν οι άνθρωποι ότι οι πράξεις τους έχουν συνέπειες. Μέσα από το αιθέριο και μαγευτικό αποτέλεσμα, σκοπεύει να τους ευαισθητοποιήσει ώστε να βγουν από την αδράνεια και να αναλάβουν πρωτοβουλίες σε σχέση με το περιβάλλον.

Πηγή : parallaximag.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το