Ύποπτη λοίμωξη από βακτήρια σκοτώνει 12 ακόμη ελέφαντες στη Ζιμπάμπουε
Μοιραστείτε το

HARARE, ZIMBABWE – Δώδεκα ακόμη ελέφαντες έχασαν τη ζωή τους στη Ζιμπάμπουε, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων από ύποπτη επιδημία βακτηριακής μόλυνσης σε 34, σύμφωνα με τις αρχές της άγριας ζωής τη Δευτέρα.

“Βρέθηκαν συνολικά 34 πτώματα … αλλά αρκετά δεν εντοπίστηκαν”, δήλωσε στο κοινοβούλιο ο διευθυντής της Αρχής Διαχείρισης Πάρκων και Άγριας Ζωής της Ζιμπάμπουε, Fulton Upenyu Mangwanya.

Τα ζώα πέθαναν μεταξύ 24 Αυγούστου και 23 Σεπτεμβρίου φέτος μέσα και γύρω από τα πλούσια σε άγρια ζωή δάση μεταξύ του διάσημου βορειοδυτικού Εθνικού Πάρκου Hwange και της πόλης Victoria Falls.

“Βρέθηκαν ξαπλωμένοι στην κοιλιά τους” υποδηλώνοντας ότι είχαν “εξαιρετικά ξαφνικό θάνατο”, είπε ο Mangwanya.

Οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν στη Ζιμπάμπουε μέχρι στιγμής δείχνουν μια ασθένεια που ονομάζεται αιμορραγική σηψαιμία, η οποία προκαλείται από βακτηριακή λοίμωξη, είπε.

Οι Ρέιντζερς-φύλακες απέκλεισαν τη δηλητηρίαση κυανιούχου ή τη λαθροθηρία επειδή τα ζώα βρέθηκαν ανέπαφα με τους χαυλιόδοντες τους.

Ο Mangwanya είπε ότι τα άγρια ​​ζώα είναι πιο ευαίσθητα σε ασθένειες κατά τη διάρκεια της ξηράς και καυτής περιόδου της χώρας, η οποία είναι περίπου από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο.

Τα τελευταία χρόνια η Ζιμπάμπουε υπέφερε από διαδοχικές ξηρασίες που έγιναν πιο σοβαρές από την υπερθέρμανση του πλανήτη, αφήνοντας τα ζώα με λιγότερο νερό και βλάστηση.

Τα δείγματα έχουν σταλεί σε εργαστήριο στη Βρετανία και άλλα θα σταλούν στη Νότια Αφρική και στις Ηνωμένες Πολιτείες για περαιτέρω ελέγχο και ανάλυση.

Η Ζιμπάμπουε μετρά περισσότερους από 84.000 ελέφαντες – σχεδόν διπλάσιους από την οικολογική ικανότητα της χώρας της Νότιας Αφρικής που υπολογίζετε μεταξύ 45.000 και 50.000.

Η γειτονική Μποτσουάνα, που φιλοξενεί τον μεγαλύτερο πληθυσμό ελεφάντων στον κόσμο περίπου 130.000, έχασε περίπου 330 ελέφαντες στις αρχές του έτους από δηλητηρίαση από κυανοβακτήρια.

Μετάφραση Περικλής Τσιούτσιος – Eco-Pet News Team
Πηγή : ctvnews.ca

 


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το