Μοιραστείτε το

Τα τελευταία χρόνια, η Ζωοθεραπεία έχει παρουσιάσει ραγδαία ανάπτυξη ως ένα πρωτοποριακό εργαλείο στην υπηρεσία της Υγείας του Ανθρώπου.

Τι ακριβώς είναι η Ζωοθεραπεία; Σε ποια πεδία μπορεί να έχει εφαρμογή; Μπορεί ένα ειδικά διαπαιδαγωγημένο ζώο να συμβάλει στην βελτίωση ατόμων που πάσχουν και πώς;

Απαντήσεις σε αυτά και σε πολλά άλλα ερωτήματα, πρόκειται να δώσουν ξένοι και Έλληνες ειδικοί στην 1η Ημερίδα για την Ζωοθεραπεία που διοργανώνεται στην Αθήνα, από την Ελληνική Ομάδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ζωοθεραπείας, το Σάββατο 28 Μαρτίου 2020, στο Ξενοδοχείο «King George», στη Αθήνα.

Τα τελευταία χρόνια, η Ζωοθεραπεία έχει παρουσιάσει ραγδαία ανάπτυξη ως ένα πρωτοποριακό εργαλείο στην υπηρεσία της Υγείας του Ανθρώπου. Με τη διαμεσολάβηση ενός ειδικά διαπαιδαγωγημένου ζώου και στα πλαίσια μιας δομημένης και εστιασμένης παρέμβασης, επιτυγχάνεται βελτίωση σε διάφορες ψυχοπαθολογικές καταστάσεις και δυσκολίες επικοινωνίας. Το ζώο ως συνεργάτης διαμεσολαβητής βοηθάει στον θεραπευτικό σχεδιασμό ανοίγοντας νέους δρόμους επικοινωνίας. Η συγκεκριμένη σχέση με το ζώο επιτρέπει την ανάπτυξη ενός συναισθηματικού δεσμού, ευνοεί ένα ευεργετικό χώρο αλληλεπίδρασης, που θα διαμορφώσει πολύτιμα και καθησυχαστικά σημεία αναφοράς του πάσχοντος ατόμου.

Πού και Πότε θα Πραγματοποιηθεί

H 1η Ημερίδα Ζωοθεραπείας θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο King George, στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, το Σάββατο 28 Μαρτίου 2020 από τις 9:00 έως τις 17:30.

Σε ποιους απευθύνεται;

Η 1η Ημερίδα Ζωοθεραπείας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για επαγγελματίες ψυχικής και σωματικής υγείας, για εκπαιδευτικούς, ειδικούς παιδαγωγούς κ.α., για γονείς και γενικά για ανθρώπους που θεωρούν ότι η εργασία με το ζώο μπορεί να είναι ευεργετική στην επίλυση δυσκολιών (ψυχικές διαταραχές, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, παιδιατρικά σύνδρομα, σχολικές δυσκολίες, εφηβική παραβατικότητα, παθολογία της τρίτης ηλικίας κ.α.)

Πληροφορίες:

Ιστοσελίδα
τηλ: 2114021758, e-mail

Πηγή : .iatronet.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το