“Woof Race”
Μοιραστείτε το

Ένας διαφορετικός αγώνας με χνουδωτούς κυβερνήτες που μετέφεραν το μήνυμα «η ζωή είναι όμορφη όταν έχεις οικογένεια».

Για την στήριξη των σκοπών του φιλοζωϊκού σωματείου ΚΙΒΩΤΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, για να βρουν οικογένειες και φροντίδα ακόμη περισσότερα αδέσποτα ζωάκια.

Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν πως η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων σκύλων ήταν πρώην αδεσποτάκια, γεγονός που δείχνει την ευαισθησία και την φιλοζωία των ανθρώπων που είναι κοντά στην φύση.

Η θάλασσα μπορεί να μας σκληραίνει το δέρμα και τα χέρια όμως μας « μαλακώνει» την καρδιά και περισσεύουμε σε αγάπη.

Διοργανωτής του “Woof Race” ήταν ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Κέρκυρας (ΙΟΚ), που μέσα από αυτή την πρωτοβουλία θέλησε να στείλει ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη να δοθεί βοήθεια στα αδέσποτα ζώα της Ελλάδας.

Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν σε αυτό τον αγώνα , τον χορηγό των skippers bags, των γεμάτων δώρα, από το pet shop Ιωάννης Βάρθης, τον χορηγό επάθλων, Premil premium dog food, τον χορηγό που τύπωσε τις μπαντάνες των κυβερνητών, Γιάννη Τσιλιμπάρη, τον dj Γιώργο Κασταμονίτη , τους βιντεολήπτες Δήμητρα Δέλφη και Γιάννη Σαλαφουντιδη, τον φωτογράφο Νίκο Γιοχαλά, την Δήμητρα Τόμπρου, υπεύθυνη συλλογής οικονομικών δωρεών, τον Βαγγέλη Καραπέτσα, Νικόλα Σαββάνη και τον Θωμά Πιέρρο, στην επιτροπή αγώνα, τον Χρήστο Δελλή για την προσφορά και οδήγηση του φουσκωτού των media, την Σαμάνθα Μπακιρλή, που ανταποκρίθηκε αμέσως, όταν ψάχναμε τρόπους έκδοσης αποτελεσμάτων, τον Χρήστο Θεοδόση, που μας έφτιαξε το πρόγραμμα και μας έδωσε την τελική λύση για να βγάλουμε αποτελέσματα και για σκάφη, χωρίς Πιστοποιητικό και τον Ζόγιαν Άλισιτς, που έψησε τα σουβλάκια του αγώνα.

Τελος, ευχαριστούμε την ΕΙΟ, που αγκάλιασε και δημοσιοποίησε τον αγώνα μας, ευελπιστώντας και άλλοι όμιλοι να κάνουν εκδηλώσεις για τα αδέσποτα της χώρας μας και όλα τα ΜΜΕ που τον προβάλανε ώστε να υπάρξει ευαισθητοποίηση και λύση στο θέμα των αδέσποτων και εγκαταλελειμμένων ζώων της Ελλάδας.

Συνολικά στον “Woof Race” συμμετείχαν 25 σκάφη, αλλά οι χνουδωτοί κυβερνήτες που φορούσαν ειδικά για εκείνους ραμμένες μπαντάνες ήταν 17. Το μήνυμα που αναγραφόταν στις μπαντάνες των “Skippers” ανέφερε: «Η ζωή είναι όμορφη όταν έχεις οικογένεια».

Υποχρεωτικό πλήρωμα ανά σκάφος ήταν ένας σκύλος και δύο άνθρωποι. Οι κατηγορίες συμμετοχής χωρίστηκαν ανάλογα με το μέγεθος του σκύλου (mini-medium-large) και όχι ανάλογα με το μέγεθος του σκάφους.

Το παράβολο συμμετοχής ανά σκάφος είχε οριστεί στα 20 ευρώ και τα έσοδα διατέθηκαν στο φιλοζωικό σωματείο “ΚΙΒΩΤΟΣ- THE ARK”. Οι συμμετέχοντες προέβησαν και σε δωρεές πέραν από το παράβολο συμμετοχής.

Μετά τον τερματισμό των σκαφών ακολούθησε απονομή επάθλων των νικητών στον Όμιλο, μια ευγενική χορηγία του petshop «Ιωάννης Βάρθης».

Αποτελέσματα :

Στα μεγαλόσωμα :

  • 1η νίκη Daddy με την Νέρα,
  • 2η νίκη Ilona με την Kira και
  • 3η νίκη Orca με τον Μαξ

Στα μικρόσωμα :

  • 1η νίκη Marakesh express με τους Μπο και Τούνη,
  • 2η νίκη Cariad bach με την Millie και
  • 3η νίκη LIGO LIGO με τον Jerry

Στα λούτρινα (σκάφη χωρίς σκύλο κυβερνήτη) :

  • την 1η νίκη πήρε το Helios.

Ειδικά βραβεία δόθηκαν στην Kάλλη της παραδοσιακής κυρίας του Καράμπα, στον Νώε ως ο πιο gentledog και στον Τούνη τον νεότερο σκύλο του αγώνα μόλις 5 μηνών.

Για πλήρες φωτογραφικό υλικό

Περικλής Τσιούτσιος – Eco-Pet News Team


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το