4 μωράκια στο μισογκρεμισμένο σπίτι
Μοιραστείτε το

31/05/2020

Ενημερωθήκαμε για τέσσερα μωρά γατάκια εγκλωβισμένα μέσα σε παλιά εγκατελειμένη μονοκατοικία στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου που επρόκειτο να κατεδαφιστεί τις επόμενες ημέρες με τις προκαταρκτικές εργασίες να έχουν ήδη ξεκινήσει, παρά την επικοινωνία πολιτών με την κατασκευαστική εταιρεία προκειμένου να δώσει λίγο χρόνο σε κάποια επιχείρηση διάσωσης.

Μεταβήκαμε εσπευσμένα στην περιοχή όπου διαπιστώσαμε πως οι χώροι στο κτήριο ήταν εξαιρετικά δύσβατοι με μπάζα διάσπαρτα σε όλα τα σημεία κι ειδικότερα στην οροφή όπου είχαν γεννηθεί τα μωρά, η πρόσβαση ήταν προβληματική λόγω εκτεταμένης βλάστησης.

Με μεγάλο κόπο, μία Διασώστης της ομάδας μας από κοινού με μία εθελόντρια που έφτασαν πρώτες στο σημείο κατάφεραν να εντοπίσουν και απεγκλωβίσουν το πρώτο από τα μωρά ανάμεσα στα χαλάσματα, το οποίο ήταν και τυφλό.

Στην συνέχεια προσήλθαν στο σημείο τρεις ακόμα Διασώστες της ομάδας μας όπου αφού αξιολογήθηκε η κατάσταση, ξεκίνησε ενδελεχής έρευνα σε όλα τα σημεία της οροφής του κτηρίου. Τα υπόλοιπα τρία μωρά σύντομα εντοπίστηκαν κουλουριασμένα σε σημείο εντός της οροφής όπου η πρόσβαση ήταν ωστόσο αδύνατη.

Με την χρήση σκάλας καταφέραμε να ανοίξουμε ένα πέρασμα προκειμένου να πλησιάσουμε στα μικράκια, με τον διασώστη μας να καταφέρνει να ασφαλίσει το ένα από αυτά με το χέρι. Τα υπόλοιπα στην θέα μας πανικοβλήθηκαν κι άλλαξαν θέση.

Μετά από έρευνα, το τρίτο μετακινήθηκε ξανά, έπεσε στο πάτωμα από τρύπα στην οροφή αλλά εντοπίστηκε έγκαιρα πριν προλάβει να απομακρυνθεί και παγιδεύθηκε με την χρήση απόχης. Το τέταρτο αποδείχθηκε το πιο τζαναμπέτικο από όλα, αφού παρά την συστηματική έρευνα παρέμενε κρυμμένο σε απροσδόκητο σημείο κάτω από ένα μοναχικό κεραμύδι στο κέντρο του ξύλινου σκελετού της οροφής.

Ωστόσο τελικά εντοπίστηκε κι αυτό και με πολύ προσεκτικές κινήσεις το προσεγγίσαμε και καταφέραμε να το περιορίσουμε αποφασιστικά πριν προλάβει να κάνει κίνηση για να απομακρυνθεί.

Ευχαριστούμε πολύ όσους ήταν στο σημείο και μας παρείχαν κάθε δυνατή βοήθεια παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες που επιχειρήσαμε σε ένα επικίνδυνο για την σωματική μας ακεραιότητα περιβάλλον.,

Τα μωράκια βρίσκονται τώρα σε φιλοξενία σε έναν εκ των φιλόζωων πολιτών που ενδιαφέρθηκαν για την ζωή τους και μας κάλεσαν. Θα λάβουν την απαραίτητη αγωγή για να σώσουν τα μάτια τους για όσο χρειαστεί, ωστόσο όπως ενημερωθήκαμε δεν υπάρχει δυνατότητα παρατεταμένης φιλοξενίας.

Συνεπώς θα θέλαμε να ζητήσουμε φιλοξενία για αυτά τα τέσσερα υπέροχα αδερφάκια προκειμένου να έχουν και αυτά μία δεύτερη ευκαιρία στην ζωή, που την γλίτωσαν τελευταία στιγμή αφού θα θάβονταν ζωντανά κάτω από τόνους ερειπίων…

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το