60 Λαρισαίοι στο δίκτυο σίτισης αδέσποτων του Δήμου
Μοιραστείτε το

Η Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Ρίτα Απρίλη, μιλά στην «Ε» για την δράση που υλοποιείται από τον Δήμο σε συνεργασία με Φιλοζωϊκά Σωματεία. Ταίστρες σε 20 σημεία του Δήμου για 904 αδέσποτα ζώα με τσιπ’ακι, που ζούν στην πόλη.

Εξήντα πολίτες της Λάρισας αποτελούν σήμερα το ανθρώπινο δίκτυο σίτισης αδέσποτων στον Δήμο Λαρισαίων, το οποίο θα αναλάβει να φέρει εις πέρας την αποστολή της φροντίδας τους, για όσο ισχύσουν τα μέτρα περιορισμού μετακινήσεων των πολιτών, λόγω κορονοϊού.

Η δράση οργανώθηκε με την ευθύνη της αντιδημάρχου Δημοτικών Ενοτήτων Γιάννουλης, Κοιλάδας και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ρίτας Απρίλη και σε συνεργασία με φιλοζωικά σωματεία της Λάρισας, καθώς και με μεμονωμένα άτομα- φιλόζωους εθελοντές πολίτες, οι οποίοι προσφέρουν τροφή σε αδέσποτα εδώ και χρόνια στην πόλη, και είναι γνωστοί από τη συνεργασία τους με το Κυνοκομείο Λάρισας.

«Εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον από πολίτες της Λάρισας, προκειμένου να λάβουν το έντυπο βεβαίωσης μετακίνησης για τη σίτιση αδέσποτων ζώων, προκειμένου να συμβάλλουν σε αυτή τη φιλοζωϊκή δράση και να στηρίξουν την επιβίωση των αδέσποτων, αυτή τη δύσκολη χρονική στιγμή», τονίζει στην «Ε» η Ρίτα Απρίλη.

Η αντιδήμαρχος έχει ήδη οργανώσει το σχέδιο δράσης σίτισης αδέσποτων σε όλο τον Δήμο Λαρισαίων και όπως ανάφερε, έχουν δοθεί 60 βεβαιώσεις σε πολίτες γι’ αυτό τον σκοπό, ενώ σημειώνει ότι το ενδιαφέρον ήταν διπλάσιο.

«Έχουμε δημιουργήσει ένα ανθρώπινο δίκτυο, για σίτιση αδέσποτων με 60 άτομα, αλλά παράλληλα έχουμε καταγράψει τα στοιχεία και όλων των υπόλοιπων ενδιαφερόμενων, να συμμετέχουν. Σε περίπτωση που θα χρειαστούμε επιπλέον ενίσχυση σε αυτό το έργο θα κληθούν κι άλλοι» δηλώνει η κ. Απρίλη.

Επισημαίνει ότι οι βεβαιώσεις είναι ονομαστικές και αναγράφουν λεπτομερή στοιχεία για τις επιτρεπόμενες ώρες μετακίνησης των κατόχων τους, αλλά και συγκεκριμένα στοιχεία για το μέρος όπου επιτρέπεται να κινηθούν και να ταΐσουν τα αδέσποτα.

Συγκεκριμένα τονίζει: «Οι πολίτες κάτοχοι των σχετικών βεβαιώσεων δεν μπορούν να λειτουργούν ανεξέλεγκτα. Θα πρέπει να ταΐζουν τα ζώα συγκεκριμένες ώρες, στα σημεία που αναφέρει η βεβαίωσή τους και μόνο. Αν βρεθούν σε άλλα μέρη και σε άλλες ώρες, τότε κινδυνεύουν να τους επιβληθεί πρόστιμο».

Μέχρι να αναπτυχθεί πλήρως το εν λόγω δίκτυο, τα αδέσποτα ταΐζονται σήμερα από υπαλλήλους του Δημοτικού Κυνοκομείου Λάρισας, το οποίο έχει προχωρήσει στην ανάλογη προμήθεια τροφών.

Σύμφωνα με καταγραφή (από το 2016) που έχει γίνει από το Κυνοκομείο, υπάρχουν 904 «τσιπαρισμένα» αδέσποτα ζώα στον Δήμο Λαρισαίων.

ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ 20 ΤΑΪΣΤΡΕΣ

Προκειμένου να μην πετιούνται ανεξέλεγκτα τροφές για αδέσποτα σε διάφορα σημεία του Δήμου, έχουν επιλεγεί συγκεκριμένα μέρη, όπου θα τοποθετηθούν συνολικά 20 ειδικές ταΐστρες.

Η κ. Απρίλη προχώρησε στην παραγγελία τους και η τοποθέτησή τους αναμένεται να γίνει εντός των ημερών στα εξής σημεία:

Κεντρική πλατεία, πλατεία Ταχυδρομείου, Δημαρχείο, Περιφέρεια Θεσσαλίας (πλ. Ρήγα Φεραίου), Λόφος Φρουρίου, οδός Βενιζέλου

Πάρκο των Χρωμάτων (πρώην Χατζηχαλάρ), πλατεία Νεάπολης

ΔΕΥΑΛ, ΤΕΙ Λάρισας, πλατεία Προφήτη Ηλία, Αγιος Αντώνιος

Περιφερειακή Τρικάλων (Praktiker), οδός Βόλου, Εργατικές Κατοικίες Αγίου Θωμά, Αγιος Θωμάς (Lidl), Γιάννουλη Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης, Φαλάνη και Τερψιθέα.

Η επιλογή των παραπάνω σημείων έγινε μετά από υπόδειξή τους από φιλοζωϊκά σωματεία της Λάρισας.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Λαρισαίων ευχαριστεί για τη στήριξη που προσφέρουν, το φιλοζωικό σωματείο ”Αδέσποτοι Εθελοντές”, τους εθελοντές φιλόζωους και μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΣΠΙΔΑ.

Της Λένας Κισσάβου

Πηγή : eleftheria.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το