Μοιραστείτε το

Το ποσό που εγκρίθηκε για τη χρηματοδότηση των δήμων για την ορθή διαχείριση των αδέσποτων (κυνοκομεία, σίτιση κ.ά.) είναι μόλις 600.000 ευρώ.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διαβάζουμε τα εξής: «Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης προωθεί την βελτίωση των όρων ευζωίας των αδέσποτων ζώων. Με απόφαση που υπέγραψε, ενέκρινε τη χρηματοδότηση 600.000 ευρώ τα οποία θα κατευθυνθούν σε Δήμους και Συνδέσμους Δήμων για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διασφαλίζει τη συνέχιση της λειτουργίας καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς με σκοπό την προστασία τους από την εκμετάλλευση και την κακοποίηση ή τη χρησιμοποίησή τους με στόχο την κερδοσκοπία. Επισυνάπτεται ο πίνακας των χρηματοδοτούμενων φορέων με το ύψος της χρηματοδότησης ανά Δήμο – Σύνδεσμο Δήμων.».

Στη σχετική λίστα θα δείτε ποιοι δήμοι αιτήθηκαν να πάρουν χρήματα για τέτοιες δαπάνες

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την εγκύκλιο που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Ιούλιο και περιλαμβάνει τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία για τη χρηματοδότηση των δήμων το 2019 όπως αυτά αναφέρονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση την οποία υπογράφουν τρεις υπουργοί (ΥΠΑΑΤ, Οικονομικών, Εσωτερικών).

NtountounakisKYA1799_2019Ν.4039-2012

Πηγή : minagric.gr

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση