Αυξάνονται τα αδέσποτα στην Ελλάδα, εν μέσω κορωνοϊού
Μοιραστείτε το

«Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν εγκαταλειφθεί πάρα πολλά ζώα, που ήταν έως τώρα μέσα σε σπίτια. Παράλληλα, έχουν δηλητηριαστεί πάρα πολλά ζώα, από τον φόβο που προκάλεσαν δημοσιεύματα», δήλωσε στην ΕΡΤ η Σοφία Τζονίκη, επικεφαλής του μη κερδοσκοπικού σωματείου stray.gr.

«Είναι άνθρωποι που ούτως ή άλλως θα τα εγκατέλειπαν και δεν θα έπρεπε ποτέ να είχαν ένα ζώο. Βρήκαν μια δικαιολογία για να τα εγκαταλείψουν», σχολίασε η κ. Τζόνικη, η οποία τόνισε όμως ότι υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων με δηλητηρίαση ζώων. «Πάρα πολλά ζώα έχουν δηλητηριαστεί.

Χθες, είχαμε μέχρι και δηλητηρίαση αλόγου στην Καβάλα», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τη βόλτα των κατοικίδιων ζώων και για τη σίτιση των αδέσποτων, υπάρχουν προβλήματα, λόγω των περιορισμών στις μετακινήσεις. Μάλιστα, ανέφερε περιστατικό με δεσποζόμενο ζώο, το οποίο κατέληξε, επειδή δεν επετράπη από αστυνομικούς η μεταφορά του στον κτηνίατρο, από την Ημαθία στην Πιερία.

«Υπάρχει πρόβλημα με τη σίτιση των αδέσποτων, ακόμη και έξω από την Αττική. Πολλοί δήμοι δεν έχουν συνεργαστεί ακόμη. Επίσης, υπάρχουν άνθρωποι που ταΐζουν τα αδέσποτα, χωρίς να ανήκουν σε κάποιο φιλοζωικό σωματείο», δήλωσε ακόμη, εξηγώντας τα προβλήματα που δημιουργούν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις.

Πηγή : newslink.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το