A R T - Αεροδρόμιο Ελληνικού Ωρά Μηδέν ...
Μοιραστείτε το

Όλοι μας γνωριζουμε την κατάσταση που επικρατεί στο παλαιό Αεροδρόμιο του Ελληνικού, καθώς όλα δείχνουν ότι είναι ένα βήμα πριν αρχίσουν εργασίες κατεδάφισης των εγκαταστάσεων και των κτιρίων.

Στις εγκαταστάσεις του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού, πολλές φορές βρέθηκε η ομάδα μας. Στον συγκεκριμένο χώρο να απεγκλωβίσει κάποιο γατάκι από τα μισογκρεμισμένα ερείπια καθώς και κάποια κουταβάκια που είχανε γεννηθεί εκεί μέσα από αδέσποτη σκυλίτσα και είχαμε το πλεονέκτημα να γνωρίζουμε αρκετά καλά τον χώρο.

Ο Ομάδα μας βρέθηκε στο Ελληνικό, Δευτέρα βράδυ 6/7/20, από τις 21:00 – 02:00, με 4 Διασώστες της ομάδας μας και την Τετάρτη 8/7/20 με 3 Διασώστες.

Δευτέρα βράδυ 6/7 : Επιχειρήσαμε έρευνα σε όλους τους χώρους του αεροδρομίου, μαζί με άλλους εθελοντές, που έσπευσαν από την Φιλοζωϊκή Αργυρούπολης (Κατερίνα Κατερινάκι, καθώς και εθελοντές, που φρόντιζαν το μέρος και την συγκεκριμένη γατοαποικία τόσα χρόνια -Γεωργία Φωκιανού) και εντοπίσαμε περίπου 15 -20 ενήλικες γάτες και περίπου 6 -7 μικρά γατάκια, 2 – 3 μηνών περίπου. Τα ζωάκια που είδαμε, άκρως φοβικά και τρομαγμένα, που έμπαιναν μέσα στις τρύπες από τα γκρεμισμένα κτίρια και ήτανε αδύνατον η οποιαδήποτε προσέγγισή τους δυστυχώς.

Προς το τέλος της Επιχείρησης, καταφέραμε και εντοπίσαμε ένα μικρό, αποδυναμωμένο γατάκι, περίπου δυό μηνών, ανάμεσα σε φυλλωσιές και μέσα στους ψύλλους, το οποίο το ανέλαβε για φιλοξενία η Γεωργία Φωκιανού.

Τετάρτη βράδυ, βρέθηκε πάλι η ομάδα μας στο παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, με τρεις Διασώστες της ομάδας, μαζί με εθελοντές από την Φιλοζωϊκή Αργυρούπολης και μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν πάλι στις εγκαταστάσεις και αφού πρώτα τοποθετήσαμε γατοπαγίδες, εντοπίσαμε τρία μικρά γατάκια, τρομαγμένα να προσπαθούν να κρυφτούν κάτω από κάτι μισογκρεμισμένα σκαλιά, που οδηγούσαν στην ταράτσα των εγκαταστάσεων, ανάμεσα στα χαλάσματα.

Άμεσα δυό Διασώστες της ομάδας μας, έκαναν ενέργειες για την ασφαλή Διάσωση τους, με απόχες, κλείνοντας τους τον χώρο και εγκλωβίζοντας τα εκεί. Αλλά δυστηχώς τα μικρά πολύ άγρια και τρομαγμένα, σε οποιαδήποτε προσέγγισή μας, έφευγαν σε τρύπες στα χαλάσματα, καταφέραμε την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, να πιάσουμε το ένα και δυστυχώς τα άλλα δυό, έφυγαν προς άλλη κατεύθυνση.

Μετά από λίγη ώρα, τα εντοπίσαμε και τα δυό μαζί, δίπλα ακριβώς, που είχαν βρει προσωρινή κρυψώνα. Καταφέραμε πάλι με συντονισμένες κινήσεις, να πιάσουμε άλλο ένα μικρό γατάκι και αποφασίσαμε για το τρίτο να αφήσουμε γατοπαγίδα και να αποχωρήσουμε από το συγκεκριμένο Σημείο, διότι δεν μπορούσαμε να το εντοπίσουμε πουθενά.

Εν συνεχεία, μεταβήκαμε στο Σημείο που είναι οι φυλλωσιές, στο πλάι του αεροδρομίου, όπου είχαμε δει εκεί προχθές, την Δευτέρα, από μακριά 3-4 γατάκια, 2 μηνών περίπου, παρουσία εθελοντών από την Φιλοζωϊκή Αργυρούπολης, εντοπίσαμε ένα μικρό γατάκι, τριών μηνών, να κρύβεται στις φυλλωσιές, ανάμεσα στον τείχο και το συρματόπλεγμα, άμεσα και ενώ δεν είχαμε χρόνο για χάσιμο, καθώς το σημείο ήταν πολύ πυκνό από βλάστηση και σε οποιαδήποτε κίνηση μας, θα κρυβόταν το μικρό, καταφέραμε με γρήγορες κινήσεις και το ασφαλίσαμε στα χέρια μας, με ειδικά γάντια, γιατί από τον φόβο του δάγκωνε συνέχεια και το μεταφέραμε σε απόχη έως να το μεταφέρουμε σε μποξ μεταφοράς.

Ενώ η ώρα είχε περάσει, μετά από μια νύχτα, άκρως κουραστική και δύσκολη, πήγαμε να κάνουμε έλεγχο στις παγίδες που είχαμε αφήσει στους άλλους χώρους και είδαμε με μεγάλη έκπληξη και χαρά, ότι είχε πιαστεί και το τρίτο γατάκι που προσπαθούσαμε να πιάσουμε, μαζί με τα αδελφάκια του και χαρήκαμε ιδιαίτερα, επειδή δεν είμασταν διατεθειμένοι να το αφήσουμε αυτό πίσω μόνο του, επίσης είχε πιαστεί και μια ενήλικη γάτα, από τις παγίδες που είχε τοποθετήσει η Φιλοζωϊκή στον προαύλιο χώρο του αεροδρομίου και τα τρία αδελφάκια πιάστηκαν και μεταφέρθηκαν για προσωρινή φιλοξενία από την Φιλοζωϊκή Αργυρούπολης και από την Κα Στελλάκη, Αντιδήμαρχο Δήμου του Ελληνικού, που όλες αυτές τις μέρες, βρίσκεται κάθε βράδυ στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου.

Συνολικά διασώθηκαν : 1 γατάκι 30 ημερών περίπου, στις 6/7  και άλλα 4 γατάκια 2 – 3 μηνών και μια ενήλικη γατούλα, στις 8/7.

Ευχαριστούμε πολύ όσους ήτανε στο σημείο και μας παρείχαν κάθε δυνατή βοήθεια .

Αν χρειαστεί θα μεταβούμε και για τρίτη νύχτα στις εγκαταστάσεις του Παλαιού Αεροδρομίου, για να διασωθούν και να απεγκλωβιστούν όλα τα ζωάκια με Ασφάλεια, μέχρι να μην κινδυνεύει κανένα από αυτά …

Και τέλος, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι υπήρχαν βέβαια και άλλα ζωάκια μέσα στις εγκαταστάσεις που ποτέ δεν είδαμε.

Εμείς βέβαια θα συνεχίσουμε μέχρι ούτε μια ψυχή να μην χρειάζεται την συνδρομή μας και μέχρι να απομακρυνθούν όλα τα γατομωρά από τις εγκαταστάσεις, γιατί οι μεγάλες ενήλικες γάτες θα απομακρυνθούν, ενώ τα μικρά γατάκια θα μείνουν κρυμμένα μέχρι να καταπλακωθούν από τις κατεδαφίσεις …

Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε, ούτε εμείς, ούτε κανένας από εμάς!!!

Κλείνοντας θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλο τον κόσμο που μας παρακολουθεί τόσα χρόνια στο εθελοντικό μας έργο, ότι και εμείς αντιμετωπίζουμε τεράστιο πρόβλημα όσο αφορά τον εξοπλισμό που χρειαζόμαστε για κάθε διάσωση, γιατί υπάρχουν και φθορές και όμως με τα ελλειπή μέσα που διαθέτουμε, προσπαθούμε να είμαστε παντού, όπου παραστεί ανάγκη, κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!!!…

Ευχαριστούμε πολύ.

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το