Εγκλωβισμένο γατάκι σε ρείθρο στο Περιστέρι (5/7/2020)
Μοιραστείτε το

Ενημερώθηκε η ομάδα μας, για εγκλωβισμένο γατάκι σε ρείθρο στην περιοχή του Περιστερίου.

Άμεσα κατέφτασαν δυο Διασώστες της ομάδας μας στο σημείο και κατόπιν έρευνας, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για ένα μωρό δύο- τριών ημερών το πολύ, που βρισκόταν σε βάθος ενάμιση περίπου μέτρων εντός του ρείθρου, ανάμεσα σε πέτρες, διάφορα αντικείμενα και δυστυχώς σε νερά που είχαν πέσει λίγη ώρα πριν.

Η διασωστική παρέμβαση από τα ανοίγματα του ρείθρου ήταν αδύνατη.

Για ακόμα μια φορά αναγκaαστήκαμε να μπούμε στον αγωγό όπου και αντικρίσαμε το μωρό σε απόσταση τριών περίπου μέτρων. Η διάμετρος της σωλήνας δεν επαρκούσε για να φτάσουμε αρκετά κοντά του. Έτσι χρησιμοποιήθηκε πτυσσόμενη απόχη και με αργές και σταθερές κινήσεις καταφέραμε να το φέρουμε σε σημείο όπου και καταφέραμε να το ασφαλίσουμε στα χέρια μας.

Ένα πλάσμα μια σταλιά που εικάζουμε ότι μάλλον έπεσε σε κάποια μεταφορά από την μητέρα του ίσως καθώς το να είχε γεννήσει εκεί γάτα ήταν πλέον ανύπαρκτο σενάριο λόγω του βάθους και του μικρού ανοίγματος πρόσβασης από τον δρόμο.

Φιλοξενήθηκε στα ζεστά, ταΐστηκε από άνθρωπο της γειτονιάς αλλά δυστυχώς κατά τις πρώτες πρωινές ώρες ενημερωθήκαμε ότι δεν ήταν πλέον εν ζωή, παρόλες τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ανθρώπου που το είχε σπίτι του.

Κάποιες φορές ο αγώνας είναι άνισος, αλλά συνεχίζουμε να κρατάμε την ελπίδα, γιατί χωρίς αυτήν, σωτηρία δεν υπάρχει.

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το