Μικρό γατάκι εγκλωβισμένο σε φρεάτιο στην Κηφισιά (01/7/2020)
Μοιραστείτε το

Ενημερωθήκαμε από την Κα Magda Pan, μέλος της Επιτροπής Ζωοφιλίας της Κηφισιάς, για μικρό γατάκι εγκλωβισμένο σε φρεάτιο ομβρίων υδάτων.

Στο συγκεκριμένο περιστατικό είχε σπεύσει και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κηφισιάς, αλλά δυστυχώς το μικρό γατάκι, μόλις έβλεπε κάποιον, τρόμαζε και έμπαινε μέσα στους αγωγούς και ήτανε αδύνατη η όποια προσέγγιση.

Έτσι και εφόσον, οι μέρες περνούσαν χωρίς αποτέλεσμα, γιατί δεν υπήρχε ουσιαστικό ενδιαφέρον από πουθενά, για άλλη μια φορά η ομάδα μας βρέθηκε στο Σημείο με τρεις Διασώστες, μαζί με την Κυρία που αρχικώς το είχε εντοπίσει.

Αφού πρώτα ασφαλίσαμε την παρουσία μας στο οδόστρωμα, καθώς βρισκόμασταν στον παράδρομο της Εθνικής Οδού, ανοίξαμε την σχάρα του φρεατίου και εντοπίσαμε το μικρό γατάκι να εισχωρεί τρομαγμένο μέσα στον αγωγό διαμέτρου 20 εκατοστών.

Εν συνεχεία και για να αποφύγουμε οποιαδήποτε αναστάτωση στο μικρό γατάκι και τρομάξει περισσότερο. Τοποθετήσαμε γατοπαγίδα και την προσαρμόσαμε σε χειροκίνητη χρήση, έτσι ώστε σε περίπτωση που μπει μέσα, να κλείσει άμεσα η πόρτα και να μπορέσουμε να το ανασύρουμε στην επιφάνεια.

Δυστυχώς το μικρό, άκρως φοβισμένο – τρομαγμένο, άργησε να εμπιστευτεί την παγίδα και όταν αποφάσισε να βγει εκτός από τον αγωγό, ανέβηκε πάνω σ’ αυτήν, λόγω στενότητας του σημείου χρησιμοποιήσαμε με πολύ λεπτούς χειρισμούς, απόχες, έτσι ώστε να καταφέρουμε να το εγκλωβίσουμε, αλλά δυστυχώς και αυτό δεν κατέστη δυνατόν, γιατί κατάφερε να ξεφύγει ανάμεσα από τις απόχες και να βρεθεί και πάλι μέσα στον αγωγό.

Μέχρι και εκείνη την στιγμή, το μικρό γατάκι για καλή μας τύχη δεν έχει τρομοκρατηθεί, από τις ενέργειες μας και αποφασίσαμε να κατέβει Διασώστης εντός του φρεατίου και μόλις βγει το γατάκι, να μπορέσει να το πιάσει με ασφάλεια, για να απεγκλωβιστεί σώο και αβλαβές, όπως και έγινε ….

Ευχαριστούμε πολύ όσους ήτανε στο Σημείο και μας παρείχαν κάθε δυνατή βοήθεια.

Το γατάκι θα υιοθετηθεί από την φίλη της Κυρίας Olympia C. Pagkalidou που αρχικά το εντόπισε.

Ευχαριστούμε θερμά τον Κο Panos Pliakas και την Κα Maria Darmi για όλα …

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το