Μια ολόκληρη ήπειρος πλαστικού επιπλέει στους ωκεανούς
Μοιραστείτε το

«Μια ολόκληρη ήπειρος πλαστικού επιπλέει στους ωκεανούς. Τα ζώα της θάλασσας πεθαίνουν λόγω της κατάποσης τεράστιων ποσοτήτων πλαστικού κι εμείς είμαστε γεμάτοι μικροσωματίδια πλαστικού» στηλίτευσε η συμπρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Νιτζάμι Γκαντζάβι (NGIC) και πρώην πρόεδρος της Λετονίας (1999-2007), η Δρ. Βάιρα Βίκε – Φραϊμπέργκα.

«Μένει να δούμε τι θα σημαίνει αυτό για τις επόμενες γενιές. Θα πρέπει να εξετάσουμε τον πλανήτη με μια ευρύτερη οπτική ενός κόσμου, στον οποίον η διαφορά μεταξύ πλουσίων και φτωχών χωρών θα αρχίσει να μειώνεται και ο οποίος θα οδηγηθεί σε μια πιο ακριβοδίκαιη κατανομή και διαθεσιμότητα των πόρων», πρόσθεσε η κυρία Βίκε – Φραϊμπέργκα.

«Τις επόμενες δεκαετίες θα μετακινηθούν στις πόλεις 1,7 δισεκ. άνθρωποι. Πώς θα βρούμε λύσεις στα προβλήματα που ήδη έχουμε και στα νέα που θα δημιουργηθούν;» διερωτήθηκε η Ναταλί Ντεγκόλ, ιδρύτρια και πρόεδρος της εταιρείας NB-INOV, που εξειδικεύεται στην έρευνα στον τομέα των βιοπλαστικών. «Προτάσεις μπορώ να κάνω μόνον στον τομέα των βιοπλαστικών. Ως το 2050, κάθε λεπτό θα αδειάζουν στη θάλασσα τέσσερα φορτηγά με πλαστικά. Τα πλαστικά αυτά είναι υπεύθυνα για την κατανάλωση του ενός πέμπτου της παραγωγής [διοξειδίου του] άνθρακα. Πρέπει, λοιπόν, να επιταχύνουμε την έρευνα για την εξεύρεση λύσεων και την κατάργηση των ορυκτών καυσίμων. Κι αυτό πρέπει να γίνει, την ώρα που έχουμε μια κοινωνία που είναι όλο και πιο λαίμαργη για καύσεις. Μια κοινωνία στην οποία κάθε προσπάθεια ανάπτυξης συνεχίζει να επενδύει στον άνθρακα».

Συμπλήρωσε: «Εντέλει όλα καταλήγουν στις νέες μορφές συνεργασίας μεταξύ κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και ΜΚΟ. Η συνεταιρική σχέση αυτών των τομέων θα μπορούσε να στηρίξει οικονομικά και παιδευτικά την απαραίτητη έρευνα και τις καινοτόμες λύσεις που πρέπει να υπάρξουν. Μέσα από καινοτόμες μορφές συνεργασίας θα δημιουργηθεί μια νέα ‘πράσινη συμφωνία’ (Green Deal) και όλα αυτά θα οδηγήσουν σε μια καλύτερη αντιμετώπιση του θέματος παγκοσμίως . Νέες συνεργασίες για ένα νέο ‘deal’, λοιπόν».

Πηγή : dailythess.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το