Ακράτα: Εριξαν φόλες σε 13 αδέσποτα σκυλιά και γάτες
Μοιραστείτε το

Η ανακοίνωση με την καταγγελία του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιάλειας αναφέρει:

Στην κοινότητα της Ποροβίτσας, δίπλα στην Ακράτα Αχαίας, στις 12/2/20 και συμπληρωματικά στις 13/2, δηλητηριάστηκαν με τον πλέον επώδυνο και μαρτυρικό τρόπο (φόλα) 13 αδέσποτα σκυλιά και κάποιος αριθμός γατιών, όλα στειρωμένα, εμβολιασμένα και τσιπαρισμένα από τον Δήμο Αιγιάλειας

Τα σκυλιά αυτά τα φρόντιζαν πολλοί κάτοικοι της Ποροβίτσας όπως επίσης και ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιαλείας.

Πριν 4-5 χρόνια οι ίδιοι άνθρωποι ή κάποιοι άλλοι της ίδιας συνομοταξίας, είχαν προβεί και πάλι σε ομαδική δηλητηρίαση ζώων πιστεύοτνας πάντως πως έτσι λύνουν το πρόβλημα των αδέσποτων.

Είναι ντροπή για όλους μας το 2020 να επιτρέπουμε -πολλές φορές με τη σιωπή μας- σε τέτοιους ανθρώπους να λειτουργούν με τέτοιο επαισχυντο και επικίνδυνο τρόπο, όχι μόνο για τα ζώα αλλά και για εμάς τους ανθρώπους, αφού κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο πρόσβασης σε όλα αυτά τα δηλητήρια (φυτοφάρμακα κυρίως) και κάποιων μικρών παιδιών.

Όταν λοιπόν συμβαίνουν τέτοιες εγκληματικές ενέργειες έχουμε όλοι υποχρέωση σαν πολιτισμένοι άνθρωποι και σαν κοινωνία, έστω κι ανώνυμα να δίνουμε οποιαδήποτε πληροφορία που νομίζουμε πως θα βοηθήσει τις Φιλοζωικές Οργανώσεις διότι έτσι μόνο σιγά σιγά θα μπορέσουμε να απομονώσουμε αυτούς τους ανθρώπους που ξεσπούν στα ζώα κι όχι στους ιδιοκτήτες των ζώων, που τα καθιστούν αδέσποτα είτε με ανεξέλεγκτες γέννες είτε με εγκαταλείψεις.

Είναι πλέον επιβεβλημένο και θέμα πολιτισμού της κοινωνίας που ζούμε να προσπαθήσουμε να μεταδώσουμε τη γνώση ακόμη και στους ηλικιωμένους (δυστυχώς πολλές αυτές είναι αυτοί οι δράστες, λόγω της άγνοιας) ότι η καλύτερη μέθοδος για την εξάλειψη των αδέσποτων είναι η στείρωση και η ηλεκτρονική σήμανση των ζώων.

Αυτό όλο δεν αφορά μόνο στους φιλόζωους, που ούτως ή άλλως είναι ευαισθητοποιημένοι, αφορά κυρίως όλους αυτούς που θεωρούν πως δεν τους αφορά όλο αυτό.

Μόνο τότε μπορούμε να ελπίζουμε σε μια καλύτερα κοινωνία για όλους μας.

Πηγή : dete.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το