Μοιραστείτε το

ΠΑΛΙ ΠΑΤΗΣΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΣΟΥ ΣΚΥΛΟΥ, ΦΙΛΕ…

Ναι, πάλι. Και τα μετέφερα άθελά μου μέσα στο σπίτι μου. Στο σπίτι μου, που μπορεί να μένει και το μωρό παιδί μου ή ο ηλικιωμένος, άρρωστος πατέρας μου.

Ήταν κρυμμένα πάλι μέσα στα χόρτα, εκεί που βγάζω κι εγώ τον σκύλο μου για να κάνει την ανάγκη του. Κρυμμένα μέσα στο “ναρκοπέδιο”, όπως το αποκαλώ, γιατί δυστυχώς δεν είσαι ο μαναδικός που δεν τα μαζεύει.

Τώρα φίλε μου, θα μου πεις, ζούμε σε μια χώρα που ο άλλος πάει να δει τα χιόνια με το αμάξι του χωρίς αλυσίδες, άλλος οδηγεί ανάποδα στον δρόμο γιατί «εδώ μένω μωρέ», άλλος ψάχνει ακόμα καφετέρια που να μπορεί να καπνίσει (και βρίσκει), άλλος παρκάρει σε διαβάσεις πεζών ή σε χώρους στάθμευσης αναπήρων (για δυο λεπτά μωρέ), άλλος πετάει τα κανονικά του σκουπίδια στους κάδους ανακύκλωσης και κάποιος άλλος διαβάζει ετούτο εδώ το κείμενο στο κινητό του ενώ ταυτόχρονα οδηγεί. Έχεις δίκιο, τα παραδείγματα μπορούν να είναι αμέτρητα όσον αφορά τη διαχρονική έλλειψη παιδείας (ή και την άρνηση εκμάθησής της).

Γιατί όμως πρέπει εγώ να τσακώνομαι με διάφορους ανθρώπους στη γειτονιά και να καλώ την αστυνομία για να βρω το δίκιο μου; Γιατί να με κοιτούν σαν να έχω κάνει έγκλημα όταν περνάω με το σκυλί μου δίπλα από το σπίτι τους; Γιατί να πρέπει να τους αποδεικνύω κάθε φορά ότι εγώ τα μαζεύω; Γιατί, στην τελική, δεν μπορώ να απολαύσω μια βόλτα με τον σκύλο μου;

Γιατί εξαναγκάζεις αρρωστημένους ανθρώπους να ρίχνουν φόλες, νομίζοντας ότι έτσι θα γλιτώσουν από τις ακαθαρσίες του δικού σου σκύλου;

Γιατί δεν σέβεσαι εμένα, τον σκύλο σου, τον ίδιο σου τον εαυτό;

Λυπάμαι… Και πιθανότατα θα ξαναλυπηθώ απόψε που θα πατήσω για ακόμα μια φορά τα κακά του δικού σου, αθώου πλάσματος.
_____________________________
Κείμενο: Άνθρωπος & Σκύλος

facebook


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το