Μοιραστείτε το

Φίλοι της σελίδας καλημέρα σας.

Ξέρετε… Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που συμποναμε τα ζώα και ο κοινός μας σκοπός, η αγάπη κι η φροντίδα τους, μας ένωσε. Και ως εθελοντές δημιουργησαμε αυτή την ομάδα. Και κατ’ επέκταση και τη σελίδα μας.

Καθημερινά δεχόμαστε άπειρα μηνύματα για ζώα σε ανάγκη, τραυματισμενα η κακοποιημένα, ζώα που ελάχιστοι από αυτούς που τα βλέπουν αφιερώνουν λίγο απ το χρόνο τους για να τα δώσουν τις πρώτες βασικές βοήθειες. Και παρόλο που οι ίδιοι ως εθελοντές έχουμε μαζέψει ζώα σε κίνδυνο κι έχοντας γεμίσει ασφυκτικά τα σπίτια μας, παρ αυτά μπαίνουμε μπροστάρηδες σε αρκετά περιστατικά.

Εν προκειμένω, πολύ πρόσφατα, όσον αφορά τα 7 κουτάβια που βρήκε ο νεαρός κος Ντίνος στο χωριό του Λαγκαδα κι ο οποίος πανικοβλητος ζήτησε τη βοήθεια μας κι αφού βρήκαμε ΦΙΛΟΞΕΝΙΕΣ και υιοθεσίες και για τα 7 και στο τέλος μας είπε ότι θα το χειριστώ εγώ μόνος μου όπως νομίζω…

Οχι μόνο εκτέθηκαμε αφάνταστα ως προς το κόσμο που ενδιαφέρθηκε να βοηθήσει αλλά υποστηκαμε και ψυχολογική πίεση και ανησυχώντας πλέον για το μέλλον των κουταβιών.

6 ολόκληρες μέρες από το πρωί ως το βράδυ τρωγωντας πολύ χρόνο απ το μηδέν προσωπικό μας χρόνο, με τις δουλειές μας, τις υποχρεώσεις μας, την οικογένεια μας, άλλοι με νεογέννητο μέλος στην οικογένεια, με χρεώσεις απ τη τσέπη μας πολλές φορές δε με το να χρωστάμε στον κτηνίατρο μας για περιστατικά έκτακτου ανάγκης, με τηλέφωνα νυχθημερόν και τρωγωντας το μέσα μας με την αγωνία του ότι πρέπει άμεσα να βρεθεί ΛΎΣΗ (όπως εν προκειμένω όπου μας έδωσε χρονικό όριο ως τη Δευτέρα γιατί μετά φευγεΙ και δεν έχει τι να τα κάνει)!!!..

6 λοιπόν ολόκληρες μέρες αγωνιουμε και πασχίζουμε να βολέψουμε τα κουτάβια γιατί συν τοις άλλοις ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ να είναι έξω η με άλλα σκυλιά για να μη πάθουν παρβο η μορβα.

Τα εμβόλια εμείς θα θα κάναμε συν θεραπεία το ένα κουτάβι όπου έχει μύκητες άκρως κολλητικους για τα υπόλοιπα.

Για αυτό στο εφεξής ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΤΡΈΧΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΉΣΟΥΜΕ σε περιστατικά αλλά εκτός των εθελοντών μας.

Ύστερα κάποιοι νευριαζουν όταν οι φιλοζωικες δεν τους απαντούν η τους λένε ότι δε μπορούν να αναλάβουν. Που κι αυτοί ουσιαστικά είναι εθελοντές και όχι δημόσιο ίδρυμα.

Ξεκάθαρα λοιπόν για τη δική μας ψυχική υγεία αλλά και συνέπεια ως προς τους φίλους της σελίδας ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΞΑΝΆ άλλων περιστατικά.

Η σελίδα είναι ανοιχτή και μπορείτε να κοινοποιειτε απευθείας.

ΑΣ ΜΗΝ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ & ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ … ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ … ΕΝΕΡΓΟΙ!!!

Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το