Μοιραστείτε το

Ήμουν κι εγώ εκεί

Το Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την Προστασία των Αγράφων, καταδικάζει απερίφραστα την προσπάθεια ποινικοποίησης του ειρηνικού αγώνα ενάντια στην καταστροφή της φυσικής ακεραιότητας των Αγράφων από την επέλαση των βιομηχανικών αιολικών εγκαταστάσεων και καλεί στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία (Ελευθερίας) της Καρδίτσας, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, στις 6μμ.

Πριν λίγες μέρες, η Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας απέστειλε κλήση για παροχή εξηγήσεων σχετικά με «διατάραξη οικιακής ειρήνης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας» σε συμπολίτες μας που συμμετείχαν στην μεγάλη συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο Καρδίτσας. Ως γνωστό στις 22 Αυγούστου εκατοντάδες πολίτες από όλο το πολιτικό φάσμα διαδήλωσαν την αγανάκτησή τους απέναντι στην δημοτική αρχή που πέντε μόλις μέρες πριν παραδώσει την διοίκηση του Δήμου προσπάθησε να επικυρώσει την δημοπρασίας για την παραχώρηση εκτάσεων του Δήμου μας στα ξένα προς τον τόπο συμφέροντα για την κατασκευή του εναέριου δικτύου μεταφοράς του ρεύματος των αιολικών «πάρκων».

Ο απελθών δήμαρχος Καρδίτσας χωρίς καμιά πολιτική νομιμοποίηση, σε μια έκφραση αυταρχικότητας και ετσιθελισμού, κάλεσε τις αστυνομικές δυνάμεις, αποκλείοντας το δικαίωμα των πολιτών της Καρδίτσας να συμμετάσχουν στην διαδικασία όπως είχαν το δικαίωμα. Εξηγήσεις προς την κοινωνία της Καρδίτσας οφείλει να δώσει ο πρώην δήμαρχος για το οικολογικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικό έγκλημα στο οποίο με ανεξήγητη επιμονή επιδόθηκε να υπηρετήσει, και παρά το ότι αυτή η επιλογή του ήταν και μια από τις αιτίες της εκλογικής του συντριβής.

Την ίδια ώρα που οι δυνάμεις των ΜΑΤ προκαλούσαν το κοινό αίσθημα, στην Νιάλα η αστυνομία προστάτευε μη σύννομα αδειοδοτημένες χωματουργικές εργασίες της εταιρείας οι οποίες σταμάτησαν μετά από μαζικές κινητοποιήσεις και νομικές ενέργειες του Δικτύου Προστασίας Αγράφων και της κινήσεως πολιτών της Ευρυτανίας. Αντί η εισαγγελία να εγκαλεί αγωνιστές για την δράση τους που σκοπό έχει την προστασία του τόπου τους καλό είναι να ανακαλύψει τους παρανομούντες που έδωσαν άδεις εκσκαφών παρά την σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Άλλωστε γνωρίζει από τη περίπτωση του αιολικού Αέρας Τυμπάνου περί λαθραίων κινήσεων των εταιρειών και καταστρατήγησης των αδειών, δε μπορούμε να είμαστε παρατηρητές της καταστροφής του περιβάλλοντος στο όνομα της όποιας ανάπτυξης.

Για όσα συμβαίνουν στη Νιάλα και στα άλλα βουνά των Αγράφων (Βοϊδολίβαδο, Καζάρμα, Τύμπανο, κλπ) αλλά και στο παρασκήνιο των γραφείων των υπουργείων, των εργολάβων και των εταιριών, αυτοί που πρέπει να λογοδοτήσουν είναι εκείνοι που επιχειρούν να συντελέσουν ένα έγκλημα, όχι μόνο περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό αλλά και σε βάρος της πολιτιστικής και ιστορική παράδοσης του τόπου. Οι δήθεν επενδυτές και σωτήρες του πλανήτη δεν πρόκειται απλά να ισοπεδώσουν τα απάτητα για αιώνες Άγραφα αλλά θα ταπεινώσουν ένα μακραίωνο σύμβολο αντίστασης και ελευθερίας.

Να σημειωθεί πως χάρη στην πολύπλευρη κινητοποίηση η πολυπόθητη για τους εργολάβους καταστροφική «πράσινη επένδυση» δεν έχει ξεκινήσει ακόμα και αυτό φαίνεται πως έχει θυμώσει πολύ τις εταιρίες κατασκευής αιολικών αλλά και τους ντόπιους φίλους τους που επιδιώκουν να κερδοσκοπήσουν πάνω στις βουνοκορφές και στις πλαγιές των Αγράφων.

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συναγωνιστές, ως ελάχιστη υποχρέωση απέναντι στην ιστορία το περιβάλλον και το μέλλον του τόπου μας.

ΟΛΟΙ στην συγκέντρωση την Τετάρτη 27 Νοέμβρη στις 6 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας.

Πηγή : neosagon.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το