Μοιραστείτε το
Διαβάσαμε με προσοχή την αναφορά που απευθύνεται στην Υπουργό Παιδείας των βουλευτών του ΚΚΕ κ.κ. Δελή Γιάννη και Στολτίδη Γιάννη για το κείμενο της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με το οποίο ζητείται να δοθεί λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει με την αγέλη αδέσποτων σκύλων έξω από το 11ο Γυμνάσιο-Λύκειο Θεσσαλονίκης.
Διαβάσαμε επίσης με προσοχή και την ανάρτηση της εντεταλμένης συμβούλου για τα αδέσποτα του Δήμου Θεσσαλονίκης κας Μ. Αρβανιτίδου σχετικά με το θέμα αυτό.
Όλες οι πλευρές έχουν δίκαιο.
Και στις δυο δημοσιεύσεις αλλά και αυτής της ΕΛΜΕ δυστυχώς για τα ζώα αλλά και για την κοινωνία περιγράφεται ένα πρόβλημα το οποίο μας είναι οικείο με την έννοια ότι πανομοιότυπα και στερεότυπα για πολλά χρόνια τώρα συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα με τις κρατικές αρχές να κωφεύουν εξοργιστικά .
Το φαινόμενο των εκατομμυρίων αδέσποτων στην χώρα μας δεν μπορεί να το λύσει κανένας Δήμος και καμία φιλοζωική οργάνωση .
Απολύτως αρμόδιες ήταν και είναι οι διάφορες κυβερνήσεις και τώρα η σημερινή όχι με επικοινωνιακά ευχολόγια ή μερεμέτια και αδιέξοδες «λύσεις» ή ικανοποιώντας διάφορα οικονομικά συμφέροντα γύρω από τα ζώα αλλά με λύσεις πραγματικές που θα κτυπήσουν το πρόβλημα εκεί που γεννιέται .Τα έχουμε πει και ξαναπεί αλλά εις μάτην .
Προς τα εκεί οφείλουμε να πιέζουμε ΟΛΟΙ , Δήμοι, μαζικοί φορείς της κοινωνίας , κόμματα κλπ .
Βεβαίως απόλυτο δίκαιο έχουν και οι γονείς να ανησυχούν αρκεί αυτή η ανησυχία να εδράζεται σε πραγματικά γεγονότα και να μην είναι αποτέλεσμα ζωοφοβικών αντιλήψεων εκ μέρους τους , κάτι που συναντάται ευρέως σε όλη την Ελλάδα .
Για πολλοστή φορά θα τονίσουμε ότι τα αδέσποτα είναι τα θύματα του ανθρώπου και αυτός που πρέπει να στοχοποιηθεί είναι αποκλειστικά ο άνθρωπος και όχι τα θύματα .
Ακόμη κι αν περισυλλεγούν τα ζώα αυτά τον επόμενο μήνα ή δίμηνο η περιοχή θα είναι και πάλι γεμάτη .
Ακόμη κι αν κτιστούν και 10 κυνοκομεία η πόλη θα είναι και πάλι γεμάτη .
Επομένως μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνη η θέση της εντεταλμένης συμβούλου , ότι εφόσον εμείς δημιουργούμε τη στρατιά των αδέσποτων θα πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με αυτά γιατί καμία μαγική λύση δεν υπάρχει όσο οι Κυβερνήσεις αδιαφορούν .
Γνωρίζουμε , ότι καταβάλλεται εκ μέρους του Δήμου Θεσσαλονίκης προσπάθεια να περισυλλεγούν τα ζώα αυτά σε συνεργασία με φιλόζωους φορείς ή δημότες . Όμως η περισυλλογή τους είναι πολύ δύσκολη καθότι είναι φοβισμένα από την κακομεταχείριση που υφίστανται καθημερινά από πολίτες και δεν πλησιάζονται .Η Δημοτική Αρχή δεν κρατά το μαγικό ραβδί , ούτε μπορεί «εν μια νυκτί» να λύσει το χρονίζον αυτό θέμα.
Οφείλει όμως σε αγαστή συνεργασία με τους φιλοζωικούς φορείς της περιοχής να στρέψει το ενδιαφέρον της σε δράσεις που θα περιορίσουν τον αριθμό των αδέσποτων με λύσεις σύννομες και ηθικές αλλά κυρίως να μπολιάσει τους δημότες της με τις αρχές της ενσυναίσθησης απέναντι στα ζώα και προς κάθε αδύναμο πλάσμα , να διαμορφώσει την ψυχή των μαθητών με μια άλλη αντίληψη και κουλτούρα από αυτήν των παλιών ανθρώπων , οφείλει να περάσει σε προγράμματα ενημέρωσης των δημοτών , να προχωρήσει σε διαρκείς ελέγχους των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς για την σήμανση και καταγραφή των ζώων τους .Και κυρίως στειρώσεις , στειρώσεις ,στειρώσεις και ένα ευρύ μέτωπο φιλόζωων πολιτών που θα βοηθήσουν στην υιοθεσία τους , την περίθαλψή τους κλπ .
Αυτή θα πρέπει να είναι η συνεισφορά της νέας δημοτικής αρχής και εμείς θα είμαστε δίπλα της σε τέτοιες δράσεις .
Για να επανέλθουμε όμως στο προκείμενο μετά την περισυλλογή των αδέσποτων του 11ου Γυμνασίου-Λυκείου θα πρέπει η αρμόδια 5μελής επιτροπή του Δήμου , η οποία πρέπει να συσταθεί νομίμως το συντομότερο, μετά την στείρωσή τους να αποφασίσει πρωτίστως για την υιοθεσία ή την φιλοξενία τους ή για την επανένταξή τους , όπως ορίζει ο νόμος αλλά και να ληφθεί και η πρόνοια για την σίτισή τους και την εν γένει προστασία τους .Η «λύση» δεν μπορεί να είναι ο εξοβελισμός των ζώων, η δηλητηρίαση αυτών , οι δεισιδαιμονίες και οι μύθοι γύρω από αυτά .
Με την αρμόδια εντεταλμένη σύμβουλο κα Αρβανιτίδου συμφωνήθηκε σήμερα η Ομοσπονδία εθελοντικά να ξεκινήσει σε συνεργασία με τον Δήμο την παρουσίαση των εγκεκριμένων από το Υπουργείο Παιδείας προγραμμάτων της στην ββάθμια εκπαίδευση και παράλληλα με το άλλο πρόγραμμα του Δήμου και στην αβάθμια .
Τονίστηκε εκ μέρους μoυ ότι επείγει η δημιουργία δημοτικού κτηνιατρείου γεγονός στο οποίο συμφώνησε ή και ακόμη καλύτερα δημοτικής κλινικής και μέχρι τότε η σύμβαση με νόμιμο ενδιαίτημα ώστε τα αδέσποτα, -σκύλοι και γάτες- να στειρώνονται και στη συνέχεια να περιθάλπονται ,ώστε να σταματήσουν να γεννούν και να αυξάνεται έτσι συνεχώς ο αριθμός των υπαρχόντων αδέσποτων .
Νατάσα Μπομπολάκη
Πρόεδρος της
Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας
Πηγή : facebook.com

Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το