Αναζητούνται χώροι για καταφύγιο αδέσποτων
Μοιραστείτε το

Στο δήμο Πύργου

Σύντομα η τοποθέτηση ταϊστρών και ποτιστρών σε διάφορα σημεία της πόλης

Σε στασιμότητα βρίσκεται το ζήτημα της εξεύρεσης χώρου για τη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων στην περιοχή του δήμου Πύργου.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πύργου κ. Γιαν. Αργυρόπουλο, ο δήμος βρίσκεται σε διερεύνηση χώρων προκειμένου να προχωρήσει στη δημιουργία καταφυγίου για την προσωρινή φιλοξενία των αδέσποτων, τα οποία θα περιθάλπονται, θα φιλοξενούνται εκεί και μετά θα επιστρέφουν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά στον Πύργο αυτή την εποχή κυρίως εστιάζεται στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην περιοχή πλησίον από το θέατρο «Απόλλων», όπου τις βραδινές ώρες είναι έντονη η παρουσία τους σε διάφορα σημεία, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχουν δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα.

Για τα εν λόγω ζώα έγινε αναφορά προς τον Εισαγγελέα, αλλά και αυτοψία από τις εμπλεκόμενες κτηνιατρικές υπηρεσίες, που δεν διαπίστωσαν να είναι επιθετικά απέναντι στους πολίτες…

Παράλληλα το τελευταίο διάστημα χάθηκαν τα «ίχνη» αδέσποτου στην περιοχή της Μαρμαρένιας Βρύσης, το οποίο σύμφωνα με τις καταγγελίες που έγιναν στο παρελθόν προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές, παρουσίαζε ιδιαίτερα επιθετική συμπεριφορά προς τους διερχόμενους…

Η «εξαφάνιση» του εν λόγω αδέσποτου είχε σαν αποτέλεσμα να σταματήσουν και οι καταγγελίες για επιθέσεις σε ανθρώπους στο συγκεκριμένο σημείο της πόλης!

Οι τροφές

Στο μεταξύ εκ μέρους του δήμου γίνεται κανονικά η προμήθεια σκυλοτροφών σε ζωόφιλους που ταΐζουν αδέσποτα σκυλιά, με σειρά προτεραιότητας και με βάση των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί.

Αξιοσημείωτο ωστόσο είναι το γεγονός πως ενδιαφέρον έχουν δείξει για σκυλοτροφές δεκάδες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και για εκατοντάδες αδέσποτα σκυλιά, χωρίς όμως να έχει εξακριβωθεί εάν ο αριθμός τους ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, κάτι για το οποίο πρόκειται να γίνουν σχετικές ενέργειες εκ μέρους του δήμου, το επόμενο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα στον προϋπολογισμό του δήμου Πύργου για το νέο έτος έχει προβλεφθεί κονδύλι ύψους περίπου 5000 ευρώ για την τοποθέτηση ταϊστρών και ποτιστρών σε διάφορα σημεία της πόλης, προκειμένου να επιβιώνουν τα αδέσποτα στο φυσικό τους περιβάλλον.

Σε εκκρεμότητα εξάλλου βρίσκεται και το θέμα των συναντήσεων με τις φιλοζωικές οργανώσεις της περιοχής, προκειμένου να υπογραφεί το μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο όπως είχε αναφέρει πρόσφατα ο δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος, είναι απαραίτητο «για να γνωρίζουμε από ποιούς υιοθετούνται πολλά αδέσποτα τα οποία αντιμετωπίζουν το πρόβλημά τους οι φιλοζωικές».

Επισημαίνεται ότι το ζήτημα της δημιουργίας καταφυγίων για τα αδέσποτα δεν έχει προχωρήσει σε όλους σχεδόν τους δήμους του Νομού, με εξαίρεση το δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων όπου η δημοτική αρχή θα προχωρήσει στην κατασκευή χώρων για συγκεκριμένο όμως αριθμό ζώων, για την κάλυψη των αναγκών της εν λόγω περιοχής.

Πηγή : protinews.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το