Μοιραστείτε το

Γυρίζοντας από την βόλτα με το σκύλο βρήκα αναρτημένο στην είσοδο της πολυκατοικίας αυτό: Εννοείται πως φρόντισα να συντάξω ήδη απαντητική επιστολή όποιος δε βαριέται μπορεί να την διαβάσεις παρακάτω

Αγαπητέ κύριε-α

Με θλιψη πληροφορήθηκα το γεγονός της επίθεσης από ένα γατάκι, στο παιδάκι σας, αν και ειναι πραγματικά απορίας άξιο πως κατορθώσατε να το πλησιάσετε δεδομένου ότι τα συγκεκριμένα μη δεσποζόμενα γατιά αποφεύγουν την ανθρώπινη επαφή σε απόσταση μικρότερη του 1,5- 2 μέτρων.
Θα ήθελα να σας αποσαφηνίσω κάποια πράγματα τα οποία προφανώς δεν γνωρίζετε λόγω απειρίας, τα αιλουροειδή τα οποία αναγκαστικά συμβιώνουν στις πόλεις με τους ανθρώπους, ζουν και κινούνται σε μία ακτίνα τουλάχιστον ενός km, όπως θα έχετε παρατηρήσει ο ακάλυπτος της πολυκατοικίας μας, επικοινωνεί άμεσα με την πυλωτή μας όπως και με τους υπόλοιπους ακάλυπτους των πολυκατοικιών του τετράγωνου, Αυτό λοιπόν στην καλύτερη περίπτωση σημαίνει ότι είναι αδύνατον να ελέγξεις ένα αδέσποτο ζώο… Το ίδιο ζώο μέσα στη μέρα κινείται παντού, όπως και τα τρωκτικά και άλλα «αόρατα» έμβια όντα

Αναφορικά τώρα με τις αλλεργίες,στον εξωτερικό χώρο η βακτηριακή τοξίνη δεν ενεργοποιείται. Τι σημαίνει αυτό; Το γονίδιο που καθορίζει την αλλεργία που έχουν κάποιοι στις γάτες, και ενεργοποιείται με τη συγκεκριμένη τοξίνη η οποία συναντάται παντου..Αυτό είναι και το ευχάριστο γιατί κάποιος δεν θα μπορούσε να κινηθεί πουθενά δεδομένου ό τι θα ήταν συνεχώς εκτεθειμένος σε αλλεργίες και ασθενειες. Φυσικά τα δεδομένα αυτά αλλάζουν εάν κάποιος με αλλεργία έρθει σε άμεση επαφή με τη γάτα την χαιδέψει την αγκαλιάσει ή την έχει μέσα στον κλειστό χώρο του σπιτιού.

Αναφορικά με το ζήτημα της σιτισης να σας ενημερώσω ότι Βάσει του νόμου 4235 / 2014 άρθρο 46 δεν απαγορεύεται η παροχή τροφής και νερού σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς από φιλόζωους πολίτες υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής. Εγώ ο ίδιος ανήκω σε πέντε ενεργές φιλοζωικές οργανώσεις και φροντίσω για την σίτιση των αδέσποτων ζώων αποκλειστικά στην πλατεία των δικαστηρίων μαζί με άλλους πολίτες τηρώντας τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής πιατάκια μάζεμα των σκουπιδιών και λοιπά σε αντίθεση με κάποια δίποδα ζώα τα οποία αφήνουν συνέχεια στα παγκάκια τα αποφάγια τους και τους καφέδες τους και τα οποία αναγκάζομαι να μαζεύω γιατί δεν θέλω να τα βλέπω και αποτελούν και εστία μόλυνσης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση στην πολυκατοικία μας έχω διαπιστώσει ότι κάποιοι αφήνουν αποφάγια χωρίς να τηρούν τους κανόνες υγιεινής -Γεγονός το οποίο με κάνει έξαλλο- και όποτε πέσουν στην αντίληψή μου αναγκάζομαι να τα μαζεύω!!!
Μάλιστα εγώ ο ίδιος έχω φροντίσει να στειρώσω δύο θηλυκές γάτες κάτι που -φυσικά δεν ήταν δική μου ευθύνη -αλλά άπτεται των Φιλοζωικών μου αισθημάτων Ειλικρινά δεν είδα κάποιον από την πολυκατοικία να «ιδρώνει το αυτί του» όταν γεννοβολούσε μία γάτα η οποία απλά πηγαίνει σε ασφαλές μέρος για να κάνει τα μωρά της και όχι επειδή εκεί την ταΐζουν. Επίσης στη περίπτωση που δεν τι γνωρίζατε οι οι φιλοζωικές οργανώσεις και ο Δήμος αναλαμβάνουν στείρωση ζώων και τα εναποθέτουν μετά στο φυσικό τους περιβάλλον το οποίο είναι εκεί που μεγάλωσαν και κινούνται!!! …όσο για αυτή τη γνωστή Καραμέλα «όποιος τα θέλει να τα πάρει στο σπίτι του» με παραπέμπει σε αυτό το γνωστό με τους μετανάστες και τους Χρυσαυγίτες …χωρίς άλλο σχόλιο.

Σχετικά με τις ακαθαρσίες δεν έχει πέσει κάτι αντίστοιχο στην αντίληψή μου εκτός από κάτι «κουράδες» νά -μετά συγχωρήσεως – σκύλου που ήταν επί πέντε μέρες μπροστά στην είσοδο του γκαράζ της πολυκατοικίας και ουδείς μπήκε στον κόπο να μαζέψει εκτός από μένα…

Να σας ενημερώσω επίσης ότι σύμφωνα την εγκύκλιο 4/2014 οι Εισαγγελείς Εφετών της χώρας υποχρεούνται να παραπέμπουν στο αυτόφωρο, όσους προβαίνουν σε βασανισμούς, κακοποίηση, βάναυση μεταχείριση ή οποιαδήποτε άλλη πράξη βίας κατά ζώων όπως προβλέπεται στο Νόμο 4039/2012. Οι παραβάτες τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) έως δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ».

Με αφορμή τα παραπάνω σας ενημερώνω ότι έχω προβεί σε σχετική ενημέρωση Μέσω των social media στις φιλοζωικές οργανώσεις και στο δήμο και στην περίπτωση που διαπιστώσω κάποια παράβαση, ενημερώνω επωνύμως και απευθείας την αρμόδια εισαγγελέα.

Από το Facebook


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το